Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Ένα νικητήριο γκολ για τη ζωή - Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού

1-7 Νοεμβρίου: 22η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα

Το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2014, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (World Alliance for Breastfeeding Action - WABA) είναι: “BREASTFEEDING: A Winning Goal - For Life!” (ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Ένα νικητήριο γκολ για τη ζωή).


Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την WABA, την WHO, και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Το φετινό θέμα της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της αύξησης και ενίσχυσης των προσπαθειών όλων μας για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού - κατά την αντίστροφη μέτρηση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, και πέρα από αυτούς- προκειμένου να καταστεί δυνατό ολοένα και περισσότερες μητέρες να καταφέρουν να θηλάσουν τα παιδιά τους!


Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου από το 1996.

Χαρούμενη Παγκόσμια Εβδομάδα
Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2014!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις θηλάζουσες μητέρες του κόσμου!
Χρόνια Πολλά σε όλα τα θηλάζοντα βρέφη και μικρά παιδιά!
Χρόνια Πολλά σε όλους του φίλους και υποστηρικτές του θηλασμού ανά τον κόσμο!


Περισσότερα στην επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού: http://worldbreastfeedingweek.org/

Πηγή: http://www.mitrikosthilasmos.com/

ΔΕΙΤΕ όλες τις Εκδηλώσεις στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom