Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις - Εξαερώνεται το εφάπαξ (βίντεο)

Πράγμα που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός στο Mega

- Δεύτερη μεγάλη μείωση επικουρικών συντάξεων μέσα σ' ένα χρόνο
- Από τις αρχές του 2015  μειώσεις που θα φτάσουν το 10%
- Δείτε ποια Ταμεία αφορά η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων
-  Εξαερώνεται ουσιαστικά το εφάπαξ

Ήδη ελέω μνημονίου οι συνταξιούχοι έχουν χάσει μέσω των μειώσεων που έχουν γίνει από 12 ως και 45% της σύνταξής τους από το επικουρικό τους Ταμείο.

Οι μειώσεις ωστόσο δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς τα Ταμεία είναι σοτ κόκκινο και έτσι οι νέες μειώσεις είναι πλέον θέμα μερικών μηνών που μετριούνται το πολύ στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Όλα δείχνουν ότι η νέα, μεγάλη, μείωση στις επικουρικές συντάξεις έρχεται στις αρχές του νέου έτους.

Ποιοι θα χάσουν το 10% της σύνταξής τους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ η νέα μείωση της επικουρικής σύνταξης θα είναι της τάξης του 10% και θα έρθει να προστεθεί στην μείωση 5,2% που είχε γίνει στις αρχές του χρόνου.

Η μείωση αφορά στους συνταξιούχους που παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του ΕΤΕΑ και ανήκουν δηλαδή στα Ταμεία:
  • ΙΚΑ-ΤΕΑΜ
  • ΤΕΑΔΥ
  • ΤΕΑΥΕΚ
  • ΤΑΔΚΥ
  • ΔΕΗ
  • ΟΤΕ
  • ΕΛΤΑ
  • ΕΥΔΑΠ
  • Πρώην ΕΡΤ
Όλα αυτά καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού χρέους και ξεκινά ο υπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Επιβεβαιώνει το μαχαίρι ο υπουργός

Επισήμως από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το επιβεβαίωσε εμμέσως μιλώντας σήμερα το πρωί στην "Κοινωνία ώρα Mega".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είπε ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα και ενδεχομένως να γίνουν και αυξήσεις!!!!

Ο κ. Βρούτσης μετά πολλών... βασάνων σχολίασε:«στο επικουρικό σύστημα της χώρας μας μπορεί μέσα από την εσωτερική αναδιανομή να υπάρξουν αναπροσαρμογές και προς τα κάτω και προς τα πάνω»!!!!

Αποστάσεις από τις θέσεις που εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναφορικά με την σύνδεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων κράτησε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ίδια εκπομπή του Mega.

«Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις ο διοικητής του ΙΚΑ. Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ενώ για τα εφάπαξ ήταν κάθετος ότι δεν είναι δυνατόν να καταβάλλονται περισσότερα χρήματα απ' όσα έχουν εισπραχθεί!"Κανένας δεν θα πληρώνει το εφάπαξ του άλλου"!!! "Θα είναι καθαρά ανταποδοτικό....."!!!

Ακούστε τον στο βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom