Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ

Ο Ηλιάκης και όλοι οι Ηλιάκηδες, οι Γιαλοψοί, οι Καραθανάσηδες και όλοι ανεξαιρέτως οι ήρωές μας, πέθαναν δοξασμένοι. Αλλα για τους προσκυνημένους που τους οδήγησαν στη δολοφονία, πότε επιτέλους θα μιλήσουμε???... 



του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Όταν θα κληθούμε να καταμετρήσουμε τους επόμενους νεκρούς και τις επερχόμενες νέες εθνικές τραγωδίες??? Αν δε το κάνουμε τώρα που είναι ακόμη νωρίς, τα μνημόσυνα της ταπείνωσης δε θα έχουν πλέον καμία αξία.

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο είναι ραγδαίες, και ελάχιστα ίσως 24ωρα πριν καταστούν ανεξέλεγκτες, οφείλουμε να ξεμπροστιάσουμε μια παράπλευρη βρωμιά που επιχειρεί επικοινωνιακά να συσκοτίσει το μέγεθος του προβλήματος, και τον τραγικό ρόλο των ελληνόφωνων διαχειριστών του.


Δίκη προθέσεων βεβαίως δε θα κάνουμε. Άλλωστε η σκοπιμότητα (ή και η αφέλεια) μέσα από την οποία υπαγορεύονται οι χειρισμοί του καθενός, θα αποκαλύπτεται πάντα παράλληλα με τη ροή των ίδιων των εξελίξεων.

Διάφοροι κοντυλοφόροι λοιπόν που εμφανίζονται (ενδεχομένως και να είναι τυπικά) ως «ειδικοί» στα ζητήματα της άμυνας και της διπλωματίας, όσο περισσότερο «σφίγγουν» τα γεγονότα, τόσο αυτοί όλο και πιο επίμονα επιχειρούν να... 
ξεδιπλώνουν έναν ολέθριο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.
  • Το πρώτο στοιχείο αυτής της αθλιότητας, είναι να επιχειρούν να αναβιώσουν Σημιτικής εμπνεύσεως διλήμματα, προκειμένου μέσα από αυτά να αποδυναμώσουν την κριτική που ασκείται για τους ολέθριους κυβερνητικούς χειρισμούς, χαρακτηρίζοντάς την ως εκδήλωση ανεύθυνης πολεμοκαπηλείας.
Απαντούμε λοιπόν ευθέως σ αυτή την κατευθυνόμενη επικοινωνιακή λαθροχειρία.
Όχι δε θέλουμε πόλεμο. Και δε θέλουμε πόλεμο γιατί έχουμε και παιδιά, και εγγόνια, αλλά και όνειρα να τα δούμε ευτυχισμένα σε μια ειρηνική και ανέμελη ζωή.
Όχι δε θέλουμε πόλεμο. Γιατί όπως είπε και ο Ηρόδοτος: "Κανείς δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς, ενώ στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους".
Όχι δε θέλουμε πόλεμο. Τολμήσαμε όμως να κάνουμε τρία πράγματα που δεν τολμήσατε (ή δε μπορέσατε) να κάνετε εσείς που δηλώνετε «ειδικοί» μέσα από την επιπόλαια κριτική σας, και το κάναμε τώρα, πριν χρειαστεί κατόπιν εορτής ολόκληρος ο Ελληνικός λαός να καταπιάνεται με συντρίμμια και αποκαΐδια.
  • Τολμήσαμε να πούμε ότι ο πόλεμος δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά κομμάτι της στρατηγικής του αντιπάλου, (το αναλύσαμε εμπεριστατωμένα ΕΔΩτην οποία επίσης τολμήσαμε, ρισκάραμε και την αποκαλύψαμε ΕΔΩ όταν όλοι εσείς επιμένατε να κοιτάτε αμήχανοι το δάκτυλο, αρνούμενοι να δείτε το φεγγάρι.
  • Τολμήσαμε να επιμείνουμε πως, το ισχυρότατο αντιστάθμισμα στη λογική του μη πολέμου, είναι η επιθετικότητα στη διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική, της οποίας τους άξονες επίσης τολμήσαμε και προσδιορίσαμε ΕΔΩ.
  • Τολμήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τη συνολική στρατηγική του αντιπάλου,συνεκτιμώντας τους διαχρονικούς του χειρισμούς, και επειδή δε τα αποσυνδέσαμε όλα αυτά από τη νέο-οθωμανική γεωστρατηγική του, τολμήσαμε να μιλήσουμε για το διαφαινόμενο imperium, αλλά και για τους λόγους που αυτό συνιστά μια σύγχρονη και καθολική απειλή για την Ευρώπη.
Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ξοδεύετε τόνους μελάνι για να περιγράψετε τη «νομιμότητα» την οποία δήθεν δε θα παραβιάσει η τουρκική αλητεία. Παιδική αφέλεια??? Μνήμη χρυσόψαρου??? Ή μήπως μια πολλαπλά συνένοχη και καθ όλα επικίνδυνη πρακτική???
  • Το δεύτερο στοιχείο αυτής της αθλιότητας, εκδηλώνεται με την αποπροσανατολιστική προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ως καθαρτήριο ολέθριων πολιτικών σφαλμάτων, το ηθικό και η αποφασιστικότητα των ενόπλων μας δυνάμεων.
Και ποιος αμφισβήτησε το ηθικό και την αποφασιστικότητα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων βρε Θεομπαίχτες???

Αυτό για το οποίο μιλούμε, όσοι από μας επιμένουμε να ξεβρακώνουμε τη βρωμιά, δεν είναι το ηθικό των ενόπλων  μας δυνάμεων, αλλά οι όροι μέσα από τους οποίους θα κληθεί (αν ου μη γένοιτο κληθεί) να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Ξεχνάτε πως τους όρους της αντιπαράθεσης, δε τους καθορίζει η αυταπάρνηση των πολεμιστών αλλά οι ολέθριες αποφάσεις φοβικών, άτολμων και ενίοτε προσκυνημένων πολιτικών???
  • Στο ηθικό των ενόπλων δυνάμεων οφείλεται η απώλεια της μισής Κύπρου ή σε προδοτικούς πολιτικούς χειρισμούς???
  • Στο ηθικό των ενόπλων δυνάμεων οφείλεται το αίσχος των Ιμίων ή σε πολιτικές εθνικής μειοδοσίας???
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν το ηθικό αυτών των ανθρώπων, χρησιμοποιείται ως καθαρτήριο για σειρά πολιτικών χειρισμών που λαμβάνονται (ή δε λαμβάνονται) και καθορίζουν τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά???
  • Το τρίτο στοιχείο αυτής της αθλιότητας, είναι να επιχειρείται να υποβαθμιστεί το θράσος και η μη προβλεψιμότητα ενός αδίστακτου γείτονα που επιμένει να λειτουργεί ως πειρατής σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Είναι ν αναρωτιέται κανείς ειλικρινά με όλα τούτα. Δε θα μπορούσε να προσφέρει κανείς καλύτερη υπηρεσία στον αντίπαλο, από το να βγάζει λάδι και να συμβάλει έτσι στη διαιώνιση της κυβερνητικής νιρβάνας, που…
  • Όχι μόνο δείχνει να μην έχει καν αντιληφθεί την πεμπτουσία των τουρκικών γεωστρατηγικών επιδιώξεων…
  • Όχι μόνο κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διευρύνει τον εθνικό διχασμό, σε μια περίοδο που πρωταρχικό μέλημα θα έπρεπε να ήταν η καθολική εθνική αφύπνιση…Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως…
Με ανεύθυνους και επιπόλαιους εθνικούς χειρισμούς, τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, όσο και από τον άκρως επικίνδυνο (ένεκα του απόλυτου αποπροσανατολισμού του) υπουργό εξωτερικών, χωρίς να έχει ταυτόχρονα με αυτούς τους χειρισμούς διασφαλιστεί και το κατάλληλο διπλωματικό και όχι μόνο background, επιταχύνει ανασφαλώς και από κάθε άποψη απρόβλεπτα τις αντιδράσεις των κατσαπλιάδων. (Δείτε τι τονίζαμε μόλις χθές ΕΔΩ)

Η ανεύθυνη κυβερνητική στάση, οι φοβικοί και άτολμοι ερασιτεχνισμοί, το σοβαρό πολιτικό έλλειμμα στην κατανόηση της γεωστρατηγικής των αντιπάλων, και πρωτίστως η ανυπαρξία σαφούς και στοχευμένα προσανατολισμένης, καλά σχεδιασμένης, διπλωματικά υποστηριζόμενης και επιτελικά οργανωμένης εθνικής στρατηγικής, δε μπορεί να συγκαλύπτεται ούτε πολύ περισσότερο να νομιμοποιείται, με ωδές στη μεγαλοσύνη του ηθικού των ενόπλων μας δυνάμεων, ούτε βεβαίως και με μηχανιστικές προσφυγές στις παλιές ένδοξες ημέρες.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά… Το ειδικό βάρος της γεωπολιτικής δε βλέπει πλέον μονοσήμαντα το ένα και μοναδικό νησάκι… Ο αντίπαλος έχει καταστεί πολλαπλά πιο επικίνδυνος και με πλανητικό μεγαλοϊδεατισμό στις στρατηγικές του στοχεύσεις…

Και οι μόνοι που έχουν μείνει τραγικά ίδιοι και επικίνδυνα αμετανόητοι, είναι ελληνόφωνοι τενεκέδες της πολιτικής σκηνής. Αυτοί που δεν τιμώρησαν κανέναν για την τραγωδία των Ιμίων, δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν εθνικές κρίσεις αλλά μόνο να επαναλάβουν εθνικές τραγωδίες με διαστάσεις απρόβλεπτες. (Κι ακόμη δεν είχε δημοσιοποιηθεί η απίθανη δήλωση του απίθανου Κούρκουλα για τη συμμετοχή του Καστελλόριζου στην Ελληνική ΑΟΖ - Δείτε ΕΔΩ σχετικά και φρίξτε με την ησυχία σας)

Να τους συγκαλύψουμε??? 
Να παραμυθιάζουμε την κοινωνία με μεγαλοκουβέντες, κρύβοντας κάτω από το χαλί το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας που είναι το ανεπαρκέστατο, ολίγιστο και φοβικό πολιτικό της προσωπικό, που όλα δείχνουν πως θα οδηγήσει τον τόπο σε νέες εθνικές τραγωδίες??? 

Η μεγαλοσύνη του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων κύριοι, δεν είναι για να τη θαυμάζει κανείς αναπολώντας σελίδες δόξας.

Είναι για να την αξιοποιείς σωστά την κρίσιμη ώρα, και για να βάζει τη σφραγίδα της στη σελίδα της επόμενης μέρας.

Ο Ηλιάκης και όλοι οι Ηλιάκηδες, οι Γιαλοψοί, οι Καραθανάσηδες και όλοι ανεξαιρέτως οι ήρωές μας, πέθαναν δοξασμένοι. Αλλα για τους προσκυνημένους που τους οδήγησαν στη δολοφονία, πότε επιτέλους θα μιλήσουμε???  Όταν θα κληθούμε να καταμετρήσουμε τους επόμενους νεκρούς και τις επερχόμενες νέες εθνικές τραγωδίες??? Αν δε το κάνουμε τώρα που είναι ακόμη νωρίς, τα μνημόσυνα της ταπείνωσης δε θα έχουν πλέον καμία αξία.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom