Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ:Θα φτάσουν στον Εισαγγελέα κάτοικοι και καταστηματάρχες...

... της «αποκλεισμένης» περιοχής γύρω από την Εθνική Οδό
Αποφασισμένοι να κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κάτοικοι και καταστηματάρχες της «αποκλεισμένης» περιοχής γύρω από την Εθνική Οδό στο Αγρίνιο
Με καταγγελίες για σοβαρές παρεκκλίσεις από το αρχικό σχέδιο που τους καταδίκασαν στην απομόνωση σκέφτονται να φτάσουν μέχρι τον Εισαγγελέα.
Σε κατάθεση καταγγελίας στον Εισαγγελέα Αγρινίου προσανατολίζονται οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής γύρω από την Εθνική Οδό στην νότια είσοδο της πόλης, ως επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Αισθανόμενοι κυριολεκτικά αποκλεισμένοι από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους μετά την κατασκευή τσιμεντένιου προστατευτικού τοιχίου ανάμεσα στην Εθνική Οδό και τον παράδρομο, πριν από δύο εβδομάδες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Διαπιστώνοντας όμως ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία δέσμευση για επανεξέταση του αιτήματός τους για κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα τους επιτρέπει την απρόσκοπτη μετακίνηση προς τα σπίτια τους ή τα μαγαζιά τους, προετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεών τους χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα πλέον.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής έχουν απευθυνθεί σε μηχανικό ο οποίος ανέλαβε να συντάξει μελέτη για το σχέδιο το οποίο έχει εφαρμοστεί, όπως μας ενημερώνει ο Νεκτάριος Δρίβας, ιδιοκτήτης καταστήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι το σχέδιο όπως εφαρμόστηκε δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. «Το αρχικό σχέδιο δεν περιελάμβανε παράδρομους αλλά αντιθέτως περιείχε κυκλικούς κόμβους», αναφέρει ο ίδιος, ενώ ούτε τα στηθαία προβλέπονταν. «Αντιθέτως από ότι τελικά υλοποιήθηκε, έπρεπε να υπάρχουν τρεις κυκλικοί κόμβοι σε Ερμίτσα, Νοσοκομείο κι ένας για είσοδο προς τον Αι-Γιάννη Ρηγανά», καταλήγει ο κ. Δρίβας.


Εδώ κι ένα χρόνο, με την κατασκευή του προστατευτικού τσιμεντένιου τοιχίου «αποκλείστηκε» η περιοχή από τον κόμβο της Ερμίτσας έως τον κόμβο του πρώην Sprider, αναγκάζοντας κατοίκους αλλά και επισκέπτες να κινούνται μέσω εξόδων, φαναριών και παράδρομων προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Ως αποτέλεσμα, καταγράφεται κατακόρυφη πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αφού οι επιχειρηματίες είδαν την πελατεία τους να μειώνεται. Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να μπλέξουν στον «λαβύρινθο» των παράδρομων προκειμένου να επισκεφθούν κάποιο από τα καταστήματα της περιοχής, με αποτέλεσμα η να «φυτοζωεί» ολόκληρη η οικονομία της περιοχής.
Από την προηγούμενη κινητοποίηση έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες και οι κάτοικοι περίμεναν κάποια εξέλιξη ή έστω κάποια υπόσχεση. Έχουν ενημερώσει σχετικά τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα τους, ενώ όπως μας μετέφεραν, ενημέρωσε με τη σειρά του τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Βλέποντας όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν ακόμη χρονικό περιθώριο λίγων ημερών προτού επανέλθουν στο αίτημά τους με περισσότερα στοιχεία, ίσως ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά δια της νομικής οδού.
Κώστας Καρακώστας
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom