Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε το σκηνικό της έντασης - Εισβολή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και υπαλλήλους!


Οι φοιτητές έσπασαν την πόρτα του κτιρίου Διοίκησης και ήρθαν αντιμέτωποι με υπαλλήλους του ΑΠΘ...
Η ομάδα των φοιτητών έσπασε την πόρτα του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ λίγο μετά τις 08.00 και μπήκε στο κτίριο. Στο σημείο επικράτησε αρχικά ένταση με υπαλλήλους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους φοιτητές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι φοιτητές προχώρησαν και πραγματοποίησαν κατάληψη στον τελευταίο όροφο που στεγάζεται η Πρυτανεία, στο πλαίσιο των δράσεων και των κινητοποιήσεων με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σκηνικό έντασης που επικρατεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο της Παιδείας, λίγες ημέρες πριν το φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χθες Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια στη Νομική Αθηνών, ενώ το βράδυ έλαβαν χώρα και νέες συμπλοκές όταν νεαροί προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, αλλά απωθήθηκαν από την Αστυνομία με τη χρήση χημικών. Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Διαβάστε σχετικά:
Ποιοι και γιατί στήνουν σκηνικό έντασης στο Πολυτεχνείο; - Ποιος ο ρόλος της Κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom