Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τριτοκοσμικές εικόνες στα σχολεία του Ζωγράφου


Τα προβλήματα που αναφέρουμε για κάθε σχολείο (δημοτικό και γυμνάσιο – λύκειο ) του Ζωγράφου ,δυστυχώς μηδενός εξαιρουμένου , είναι ενδεικτικά της τριτοκοσμικής εικόνας που παρουσιάζουν τα σχολεία στην πόλη μας και αποτελούν αναφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ζωγράφου προς την δήμαρχο κα Τίνα Καφατσάκη που όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους “δεν έτυχε της δέουσας ανταπόκρισης
Το μόνο ερώτημα είναι αν οι σχολικές µονάδες του Δήµου Ζωγράφου, θα τύχουν επιτέλους της δέουσας επιµέλειας και φροντίδας από τον καθ’ ύλη αρµόδιο Δήµο Ζωγράφου και τις υπηρεσίες του.

Στα 1ο – 19ο δηµοτικά σχολεία ζωγράφου, αν και νεότευκτα, δεν έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση στεγάστρου στην είσοδο, ενώ δεν λειτουργούν και οι βρύσες στις τουαλέτες.
Από το 2ο δηµοτικό σχολείο ζωγράφου, έχει ζητηθεί η µόνωση της ταράτσας, να τεθεί σε λειτουργία το µηχάνηµα ψύξης – θέρµανσης, και να γίνει στέγαστρο στο κυλικείο.
Το 3ο δηµοτικό σχολείο ζωγράφου , από τα παλαιότερα σχολεία της περιοχής µας, αντιµετωπίζει σοβαρότατα εγγενή προβλήµατα που χρήζουν άµεσης αντιµετώπισης, µε κυριότερα, την επείγουσα ανάγκη της ολικής ανακατασκευής του προ 50ετίας χρονολογούµενου συστήµατος αποχέτευσης και των τουαλετών, της επίστρωσης αντιολισθητικού τάπητα στο επικίνδυνο άνω προαύλιο, της αντιολισθητικής επεξεργασίας µαρµάρων και µωσαϊκών, της αντικατάστασης των πεπαλαιωµένων κιγκλιδωµάτων και του σοβατίσµατος και της βαφής των ήδη καταρρεουσών εξωτερικών επιφανειών.
Το 4ο δηµοτικό σχολείο ζωγράφου επίσης αντιµετωπίζει σοβαρά προβλήµατα µε τις τουαλέτες, που συµπληρώνουν 30 έτη από την κατασκευή τους και µε την ολισθηρότητα των προαυλίων χώρων και των δαπέδων.
Τα 5ο και 6ο δηµοτικά σχολεία ζωγράφου χρειάζονται ανακατασκευή στις τουαλέτες και στις βρύσες και αποκατάσταση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων και εκσυγχρονισµό ηλεκτρολογικού δικτύου.
Τα 8ο και 12ο δηµοτικά σχολεία ζωγράφου χρειάζονται ανακατασκευή στις τουαλέτες του 2ου ορόφου, αντιµετωπίζουν πρόβληµα µε την καταρρέουσα οροφή στην αίθουσα τελετών, µε την πρόσβαση ατόµων µε κινητικά προβλήµατα σε πολλούς χώρους του σχολικού συγκροτήµατος, θέµατα ασφάλειας, υγιεινής από περιστέρια και τρωκτικά αλλά και υγείας από την κυκλοφορία των λεωφορείων, ενώ και εδώ απαιτείται η αποκατάσταση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων.
Το 1ο γυµνάσιο – λύκειο ζωγράφου αντιµετωπίζει σοβαρό πρόβληµα λόγω της έλλειψης
µόνωσης της αίθουσας του γυµναστηρίου, ολισθηρότητας του προαυλίου χώρου, έλλειψης επαρκούς φωτισµού και φύλαξης, αλλά και µε τις πεπαλαιωµένες τουαλέτες.
Στο 3ο γυµνάσιο – λύκειο ζωγράφου απαιτείται να γίνει, αντιολισθητική επίστρωση των ολισθηρών δαπέδων και προαυλίων, βαφή των αιθουσών που έχουν πάνω από 8
έτη να βαφτούν, αντιµετώπιση της υγρασίας στις 2 ηµιυπόγειες αίθουσες και επισκευή των σάπιων κιγκλιδωµάτων και της εξώθυρας.
Στο 4ο γυµνάσιο – λύκειο ζωγράφου είναι απαραίτητη η ανακατασκευή στις τουαλέτες
των κοριτσιών, πρέπει να τοποθετηθεί στέγαστρο από την κύρια είσοδο έως τις εξωτερικές τουαλέτες, να επισκευαστούν οι αύλιοι χώροι και οι σαθρές κερκίδες, να γίνουν ελαιοχρωµατισµοί και να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδοµές.
Το 5ο γυµνάσιο ζωγράφου , χρειάζεται ανακατασκευή στο σύστηµα αποχέτευσης των τουαλετών, εξωτερική βαφή, ανακαίνιση της αίθουσας τελετών και στεγανοποίηση
της στέγης του κυρίου κτιρίου και της µικρής αίθουσας γυµναστικής, µε ταυτόχρονη αντικατάσταση της πόρτας.
Το 5ο λύκειο ζωγράφου έχει θέσει αίτηµα αξιοποίησης των λυόµενων αιθουσών και επισκευής του δαπέδου στο εργαστήριο φυσικής.
Τέλος, το 6ο γυµνάσιο – λύκειο ζωγράφου αντιµετωπίζει και αυτό προβλήµατα µε τις
τουαλέτες, τις πόρτες, το προαύλιο, χρειάζεται αντικατάσταση των παραθύρων και των stop αλουµινίου, ενώ πρέπει να κατασκευαστεί και αµφιθέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom