Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Εξακολουθούν να αγνοούνται 4 ναυαγοί-μετανάστες στο Πλωμάρι - Διασώθηκαν 16

Καθημερινό το δράμα των λαθρομεταναστών,που βασίζονται στους δουλέμπορους για ένα καλύτερο αύριο και πλήθος εξ΄αυτών χάνεται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο... 
Εντυπωσιακός ο νέος χαρακτηρισμός τους από το Λιμενικό Σώμα,πρφανώς με εντολή άνωθεν....
Παράτυποι μετανάστες λένε τα δελτία τύπου!
Δηλαδή άμα χρυσώνεις το χάπι αλλάζει η ουσία του δράματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη γειτονιά μας;
Ζείδωρον

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα κι αυτή την ώρα η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 4 ναυαγών μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πλωμαρίου.Το «Super Puma» σταμάτησε τις έρευνες μετά τη δύση του ηλίου και θ' αναλάβει δράση και πάλι το πρωί.

Τα ξημερώματα σήμερα ένα εμπορικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε τέσσερις ναυαγούς νότια της Λέσβου και αμέσως ενημέρωσε το θάλαμο του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, ένα πολεμικό πλοίο και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Super Puma».

Από τους διασώστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ακόμα 11 ναυαγοί και το μεσημέρι διασώθηκε ακόμα ένας με συμπτώματα υποθερμίας, στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη,ενώ υπάρχουν ακόμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, άλλοι τέσσερις οι οποίοι αγνοούνται,μεταξύ τους κι ένα μικρό παιδί.

Όλοι επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου

Στην περιοχή εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοούμενων μεταναστών, ενώ έχουν περισυνελεγεί έως τώρα 16 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύροι, μεταξύ των οποίων και ένα 14χρονο κορίτσι.

Μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών, εντοπίστηκε και 36χρονος Ουζμπέκος, ο οποίος φέρεται ως ο διακινητής.

Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom