Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Βαριές ποινές για τις φονικές φωτιές του 2007 στην Ηλεία - ΟΜΩΣ με 40.000 ευρώ μένουν εκτός φυλακής

Επτά χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 η Ελληνική Δικαιοσύνη τιμώρησε αρχικά με 77 χρόνια φυλακή έκαστον 4 κατηγορούμενους.Στη συνέχεια τα 77 έγιναν 40 κι αυτά έγιναν 10 εξαγοράσιμα προς 5 ευρώ την ημέρα και μάλιστα θα εξοφληθούν με δόσεις!!!
Αλίμονο στους 36 που χάθηκαν και στις οικογένειές τους...
Προσωπικά βέβαια έχουμε άλλη άποψη για το ποιοι ευθύνονται για την κόλαση της φωτιάς τον Αύγουστο του 2007 στην Πελοπόννησο και δη στην Ηλεία...
Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις μας στο τέλος του άρθρου.
Ζείδωρον

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φονικές φωτιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 36 άνθρωποι.


Σαράντα χρόνια η αρχική ποινή, ήταν η "καμπάνα" του δικαστηρίου της Πάτρας για τον καθένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007.

Ένοχοι κρίθηκαν...
ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας,
ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος,
ο τότε πυροφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας
και η ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου για πρόκληση εμπρησμού,

ενώ αθωώθηκε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Μετά από τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους, σχετικά με το ύψος της εξαγοράς της ποινής για τον καθένα από τους καταδικασθέντες,
συνολικά θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή των 10 ετών που τους επεβλήθη.

Η αρχική ποινή ήταν 77 χρόνια για τον καθένα, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη.
Ωστόσο, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικό, επιβλήθηκε η ανώτατη εκτιτέα ποινή των 10 ετών για κάθε κατηγορούμενο.
ΦΩΤΟ αρχείου EUROKINISSI
Το Δικαστήριο της Πάτρας έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καταβληθούν τα χρήματα εξαγοράς της ποινής των 40.000 ευρώ σε δόσεις, ενώ το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε πέντε ευρώ την ημέρα.

Για την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου που αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς διατάχθηκε η κατ’ οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο Νόμος επί της εκτιτέας ποινής.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν είναι εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων. Μάλιστα το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε όλους τους κατηγορουμένους.

Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του πρώην Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, του έκπτωτου Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου και του τότε πυροφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα.

Αντίθετα ζήτησε την αθώωση της 84χρονης Σοφίας Νικολοπούλου για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, την ενοχή της ωστόσο για την πρόκληση εμπρησμού.

Οσον αφορά στον τότε Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκο Μιχαλόπουλο, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική, για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Πηγή: 
PatrasTimes

Διαβάστε σχετικά:

Πυροτρομοκρατία για να πέσει ο Καραμανλής το καλοκαίρι του 2007


Δείτε κάτι... "συμπτώσεις" και πως κάηκε η Πελοπόννησος το 2007!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom