Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Επί 10 χρόνια δεν έβλεπε κανείς το μπλέντερ


Επειδή κάθε νόμισμα έχει τουλάχιστον δύο όψεις επανερχόμαστε στο θέμα του μπλέντερ που αλέθει συνειδήσεις μικρών μαθητών εδώ και 10 χρόνια,αλλά μόλις προχτές το πήραμε χαμπάρι.

Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Συμψηρή στο agrinionews.gr/ που αναφέρεται και στην κοινωνία μας και στην παιδεία μας..

Επί 10 χρόνια δεν έβλεπε κανείς το μπλέντερ
Όλη η νεοελληνική γελοιότητα της κοινωνίας και της Παιδείας αποτυπώνεται σε αυτή την απίθανη ιστορία στο βιβλίο της Φυσικής(«φυσικά δημοτικού» τα λένε πια, όπως λέμε «είναι φυσικά τα μαλλιά σας;», «μπα, από περιοδικό τα είδα»…)με την διάσημη εικόνα στο μάθημα των μιγμάτων.

Ενώ ολοφύρονται όλοι για το που πάει η κοινωνία μας και ποιος είναι αυτός που θέλει να κάνει τα παιδιά μας τέρατα, δεν μπορούν να σταματήσουν να σκεφτούν το βασικό: ότι αυτό το πράμα εκεί έμεινε επί 10 συναπτά έτη χωρίς να ενοχλήσει κανέναν! Γιατί;

Μα γιατί ανάθεμα κι αν το πρόσεξε κανένας γιατί ανάθεμα κι αν κοιτάει κανένας συνολικά τα βιβλία που μορφώνουν και «παιδαγωγούν»! Δέκα ολόκληρα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ωσάν ψεκασμένοι, δεν το έβλεπαν το θηρίο αλλά μια μέρα των ημερών, κάποια κυρία σε μια υπηρεσία όπου το facebook δεν κλειδώνεται όπως γίνεται στο εξωτερικό -εκεί δεν ξέρουν από «βαθιά και πλατιά» δημοκρατία-το είδε το τέρας και έγινε παντού…viral(ουάου!).

Το τι έχουν γράψει ιστοσελίδες με…κατοχικά νέα και τι διάφοροι καψαλισμένοι τραγόμορφοι δεν περιγράφεται. Ο καλλιτέχνης, που απλά είναι λιγάκι ζαβός, ενσαρκώνει ολόκληρη την αμαρτωλή Ιαπωνία, όπου όπως μαθαίνουμε από ιστοσελίδες σαν του Κομιστή, όλοι είναι ανώμαλοι. Κι έχουν εμμονές όπως ο εν λόγω καλλιτέχνης με τις μαθητικές ποδιές και άλλα τέτοια μαζοχιστικά ενδύματα! Πλάκα που έχουμε οι κακομαθημένοι Βαλκάνιοι…

Κι όμως η εξήγηση για το πως μπήκε η εικόνα εκεί είναι απλή. Σε ένα, κατά τα άλλα καλό, βιβλίο όπως τα…φυσικά κάποιος έκανε copy-paste από μια σελίδα που έδειχνε μίγματα και του έλαχε να ξεπατικώσει το καλλιτέχνημα αυτό. Γκίνια. Συμβαίνουν αυτά όταν είσαι σε μια πρόχειρη χώρα και κάνεις πρόχειρα πράγματα.

Η εξήγηση όμως που η εικόνα έμεινε εκεί δια δέκα χρόνια μέχρι να ανατριχιάσουμε έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα: Μαντάμ ε μεσιέ των υπουργείων, δεν διαβάζουν οι ενδιαφερόμενοι τα βιβλία σας. Τα παπαγαλίζουν. Δεν προσέχουν τις εικόνες. Δεν προλαβαίνουν.

Όταν έχει μάθημα και δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο ο νους τρέχει στο βαθμό και τις εξετάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όσα παιδιά ρωτήθηκαν για τα δέκα προηγούμενα χρόνια είπαν ότι δεν είχαν προσέξει τι έχει το μπλέντερ μέσα!

Δεν υπάρχουμε, ως κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε μια απάτη, λέμε ψέματα σωρηδόν για να υπηρετήσουμε το σύστημα των διορισμών, των προμηθειών και των τραπεζών. Με κοινωνική γαλήνη και πολλά δανεικά λεφτά για κατανάλωση. Να, τώρα που ξεμείναμε από αυτά αρχίσαμε να προσέχουμε τα βιβλία των παιδιών μας.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Γ.Σ.
http://www.agrinionews.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Σοκ για μαθητές και γονείς: Εικόνα με ανθρώπους να αλέθονται σε μπλέντερ σε βιβλίο της Ε' Δημοτικού!

Σάτυρος και με σαδομαζοχιστικά γούστα ο δημιουργός της εικόνας του μπλέντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom