Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κόκκινη κάρτα στο ράτσισμο από τη Super League


Μετά από τρεις εβδομάδες ξαναρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Super League με μία κίνηση ευαισθητοποίησης των φιλάθλων κατά του Ρατσισμού.

Να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος διεξήχθη στις 29/9 για την 5η αγωνιστική,εν συνεχεία αναβλήθηκε η 6η λόγω του θανάτου του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη,που χτυπήθηκε από χούλιγκανς στο γήπεδο της Αλικαρνασσού,μεσολάβησαν τα δύο παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016 και σήμερα,19 μέρες μετά,η μπάλα στην άσπρη βούλα της σέντρας μαζί με το μήνυμα: ΟΧΙ στο ρατσισμό και σε κάθε είδους διακρίσεις!

Η Super League, για όγδοη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφιερώνει την 7η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ στην ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά του Ρατσισμού.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Super League θα σηκώσουν "Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό", ενώ παράλληλα παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων θα συνοδεύσουν τις ομάδες στην είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 7ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ (18-20/10/2014).

O πρόεδρος της Super League Δημήτρης Αγραφιώτης δήλωσε σχετικά: "Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Η Super League στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μια ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, σε συνεργασία με τη UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μήνυμα είναι σαφές: Λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό και σε κάθε είδους διακρίσεις!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom