Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δεν πήρε απόφαση η Super League για Πανιώνιο και ΟΦΗ


Ενώ οδεύουμε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League δύο ΠΑΕ,ΟΦΗ και Πανιώνιος.εξακολουθούν να αγωνίζονται με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να παραμένει υπαρκτός,αφού ούτε σήμερα το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής πήρε απόφαση για την τύχη τους.

Να θυμίσουμε πως οι δυο ΠΑΕ συν τοις άλλοις κατηγορούνται ότι προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχαν ήδη υποβιβαστεί.

Ομως εδώ είναι Ελλάδα και οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν κι όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι εφαρμόζεται ο νόμος της νοικοκυράς που βαριέται να ζυμώσει... αναβολή λήψης απόφασης για το επόμενο Δ.Σ. και η ζωή συνεχίζεται....

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες ΠΑΕ θεωρούνται "φιλοολυμπιακών αισθημάτων" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αρκετές ΠΑΕ βέβαια τις συμφέρει να εφαρμοστεί ο κανονισμός, δηλαδή να υποβιβαστούν Πανιώνιος και ΟΦΗ ,διότι στο τέλος του πρωταθλήματος αντί τεσσάρων ομάδων θα πέσουν δυο!

Ομως ίσως να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο καθότι απόψε ανακοινώθηκαν τα κάτωθι...

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ να συνεχιστεί από την 7η αγωνιστική. Η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/12/2014.

2/ Σχετικά με την εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16, αποφασίστηκε ομόφωνα το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

3/ Ζητήθηκε γνωμοδότηση και λοιπά στοιχεία από τη νομική υπηρεσία της Super League και της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια. Επί του ζητήματος θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.

4/ Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία με τη συνεργασία των νομικών υπηρεσιών της Super League και των ΠΑΕ-Μελών, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό κείμενο εισηγήσεων προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ κατόπιν ψηφοφορίας ορίστηκαν κατά σειρά εκλογής οι κ.κ. Μποροβήλος, Κομπότης, Αγγελίδης.

2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.

3/ Απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα Μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2013 – 30/6/2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις υποθέσεις του ΟΦΗ και του Πανιωνίου, οι εκπρόσωποί τους ισχυρίστηκαν πως τα πάντα είναι νομότυπα και δεν υπάρχει κανένα θέμα κυρώσεων, όμως όταν οι υπόλοιποι εταίροι ζήτησαν έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους, αυτά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Ουσιαστικά η ΕΠΟ είναι αναγκασμένη να δει τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των δύο ΠΑΕ που δεν είναι απλά μη αδειοδοτημένες, αλλά έχουν εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις που μπορούν να τους κοστίσουν την παραμονή στη κατηγορία.

Επιθετικός και απειλητικός για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» αντέδρασε και έθεσε γενικό φορολογικό θέμα, μίλησε για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ενώ προειδοποίησε πως στο θέμα των ενημεροτήτων δεν θα ανεχτεί την παραμικρή συγκάλυψη, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να κινηθεί και εις βάρος του προεδρείου της Λίγκας!

Στο θέμα του ΟΦΗ και του Πανιωνίου ανέφερε πως αμφότεροι οι σύλλογοι έχουν παραβιάσει ποδοσφαιρικούς και άλλους κανόνες, άρα θα πρέπει να έχουν και συνέπειες.

"Υπέρ της νομιμότητας και του αυστηρότερου ελέγχου ο Ολυμπιακός"

Οι "ερυθρόλευκοι" σχολίασαν τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στο Δ.Σ. της Superleague, τονίζοντας πως «δεν έχουν καμία αντίρρηση για τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων, φορολογικών, οικονομικών αλλά και πληρότητας των φακέλων αδειοδότησης των ομάδων του πρωταθλήματος.Ας γίνουν όλοι οι έλεγχοι και σε όποιο χρονικό εύρος επιθυμεί οποιοσδήποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom