Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΞΙΑΔΗΖ Ζωγράφου:H π@@τ@ν@ η ανάγκη και θεούς πείθει ως γνωστόν


Σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ (μονομετοχική Ανώνυμη εταιρεία με μόνο μέτοχο τον Δήμο Ζωγράφου) αποφασίστηκε η κάλυψη επειγόντων αναγκών σε προσωπικό με την πρόσληψη 8 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις.
Ναι υπήρχε πραγματική ανάγκη για την πρόσληψη αυτών των ανθρώπων και οι δίμηνες συμβάσεις ήταν ο μόνος τρόπος που είχε η ΜΑΞΙΑΔΗΖ και η σημερινή δημοτική αρχή για την κάλυψη τους.
Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ όμως τον προεκλογικό λόγο της νυν δημάρχου Τίνας Καφατσάκη όταν μιλώντας για την τότε διοίκηση Καλλίρη έκανε λόγο για
“Δημοτική αρχή «αόρατη» και απούσα από παντού… “ ενώ την κατηγορούσε ότι αυτή είναι
” Άπραγη, ανίκανη και ανύπαρκτη, άφησε τα τελευταία 3,5 χρόνια να περάσουν, παρατηρώντας και απλώς διαπιστώνοντας την καταστροφή της κοινωνίας και των δήμων από τις μνημονιακές πολιτικές, σαν να ήταν φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούσε να αντισταθεί ή να αποτρέψει.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες δομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί, λειτουργούν με εργαζόμενες/ους με δίμηνες συμβάσεις.”
Να τη λοιπόν με το καλημέρα όμως να προχωρά στην υιοθέτηση των ίδιων πρακτικών.
Κάποιοι θα βιαστούν να την κατηγορήσουν ότι είναι αριστερή στα λόγια και δεξιά στα έργα.
Μακριά από εμάς όμως η οριοθέτηση της πραγματικότητας μέσω πολιτικο – γεωγραφικών διαδρομών.
Η πραγματικότητα ορίζεται από τους αδήριτους κανόνες της ανάγκης. Κατά δε τους αρχαίους τραγικούς ποιητές (Αισχύλος, Ευριπίδης, Καλλίμαχος) η Ανάγκη αποτελεί βαρύ ζυγό με δύναμη ακαταμάχητη τόσο για θεούς, όσο και ανθρώπους.
Εξ ου και η αρχαία ρήση – παροιμία που αποδίδει ο Διογένης ο Λαέρτιος στον φιλόσοφο Πιττακό «Ανάγκα ουδέ θεοί μάχονται».
Πάντα η έννοια της ανάγκης ήταν αυτή η οποία καθόριζε τα πράγματα σε κάθε εποχή. Ανάγκη για επιβίωση, πρωτίστως υλική και έπειτα πνευματική.
Κοινώς η ανάγκη είναι μεγάλη που… και καλά θα κάνουμε να την προσμετράμε στους υπολογισμούς και τα λεγόμενα μας γιατί αλλιώς θα ευχόμαστε ,όπως έλεγε και μια εύστοχη τηλεοπτική διαφήμιση, καλύτερα να μασούσαμε παρά να μιλούσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom