Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Λ. Κατσέλη: Γατζώνονται στην εξουσία για να κλείσουν deals ανίερων οικονομικών συμφερόντων!

Βόμβα της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος: Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πασχίζει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, όχι μόνο για να μειώσει τις πιθανότητες της επερχόμενης συντριπτικής εκλογικής ήττας της, αλλά και για να ολοκληρώσει ανοιχτά deals συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων!

Σταθερή και ασυμβίβαστη πολέμια του κλειστού συστήματος εξουσίας, του club των κλεπτοκρατών, η Λ. Κατσέλη, έκανε λόγο για «deals που κλείνονται κάθε βδομάδα» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πιο διακριτή την αδιαμφισβήτητη πρόθεσή του να συγκρουστεί με τη Διαπλοκή.
Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας εκτίμησε ότι, όλες οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης για να κρατηθεί στην εξουσία θα πέσουν στο κενό, τονίζοντας, πως «η πλάστιγγα έχει γείρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον με διαφορά πρώτο κόμμα». Και πρόσθεσε: «Στη Θεσσαλονίκη εδραιώθηκε η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α. Τσίπρας, έδωσε ελπίδα και στους συντηρητικούς, τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ ο ΕΝΦΙΑ αναδείχτηκε στο Βατερλό της συγκυβέρνησης».

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις επεσήμανε ότι, «η έκβασή τους θα εξαρτηθεί από το τι θα δόσει στον Σαμαρά, η Μέρκελ, αλλά κυρίως από το πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη, έως αδύνατη την εξεύρεση 180 βουλευτών, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται και τα ανταλλάγματα που προσφέρονται.

Η Λ. Κατσέλη, σημείωσε ότι, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η παραπλανητική κυβερνητική προπαγάνδα περί εξόδου της χώρας από την κρίση και εισόδου στην μεταμνημονιακή εποχή, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει:

Να εξειδικεύσει και να εμπλουτίσει τον προγραμματικό του λόγο.

Να επιτείνει τις πολιτικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό και το εσωτερικό, διευρύνοντας τις συμμαχίες με τους κοινωνικούς εταίρους, φορείς και συλλογικότητες.

Να επισπεύσει τη συγκρότηση της συμπαράταξη των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, και

Να επιλέξει και να παρουσιάσει την ομάδα των ικανών και άξιων στελεχών, που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Η Λ. Κατσέλη, έκανε ειδική μνεία στη στήριξη που παρέχει η Κοινωνική Συμφωνία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ολοκληρώνοντας την εισήγησή της μίλησε για «δικαίωση της στρατηγικής της Κοινωνικής Συμφωνίας, που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της διεκδικεί την σύμπηξη ενός ενωτικού προοδευτικού μετώπου για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας, της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και ενός καταστροφικού πελατειακού συστήματος διακυβέρνησης, έτσι ώστε να χαραχθεί ένας αξιόπιστος και φιλολαϊκός οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση και δημοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας, αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, αποφασιστικά τα εξωθεσμικά κέντρα, τη Διαπλοκή και τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα».

NEWS PRESS AGRINIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom