Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πού κόλλησε η ανάκριση για το βαπόρι της ηρωίνης

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:Νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινάει

Απρόβλεπτες εξελίξεις προκαλεί η αλλαγή φρουράς στην ανακριτική διαδικασία για το μεγάλο καρτέλ της ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «NOOR 1». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο ανακριτής Νικόλαος Τσιρώνης που χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα την τακτική ανάκριση για την ελληνοτουρκική σπείρα διακίνησης ηρωίνης ολοκλήρωσε τη θητεία του και την υπόθεση ανέλαβε η συνάδελφός του κ. Σκάρπου.
Ωστόσο η όλη διαδικασία φαίνεται πως έχει «κολλήσει», λόγω του αιτήματος αποφυλάκισης που κατέθεσε ένας εκ των εμπλεκομένων. Το αποτέλεσμα είναι η κύρια ανάκριση να πάει πίσω, αναμένοντας την τελική απόφαση για τη συνέχιση ή μη της κράτησης του συγκεκριμένου προσώπου.

Στο μεταξύ, όσον αφορά την πορεία των ερευνών, οι ελληνικές Αρχές έχουν ζητήσει τη συνδρομή της ΙNTERPOL, καθώς σχέση με την αγορά, τη μεταφορά και τη διακίνηση της ποσότητας-«μαμούθ» των δύο τόνων ηρωίνης φέρεται να έχουν πρόσωπα που διαμένουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν, όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκε η αγορά του θανατηφόρου ναρκωτικού.Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τουλάχιστον τρεις από τους προφυλακισμένους για την υπόθεση του καρτέλ.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατά το παρελθόν είχε μετοχές του σκαριού και έψαχνε στο Ντουμπάι επενδυτές για τη μεταφορά πετρελαίου στην Ελλάδα, προτού το παλιό δεξαμενόπλοιο περάσει στα χέρια του προφυλακισμένου εφοπλιστή που κατηγορείται για την οργάνωση της μεταφοράς του τεράστιου φορτίου «του λευκού θανάτου».

Οι δύο τόνοι του «λευκού» θανάτου
Στο μεταξύ, για τους άνδρες του Λιμενικού που εξάρθρωσαν το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο η αποθήκευση των δύο τόνων ηρωίνης, καθώς βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο ναι μεν φυλασσόμενο, πλην όμως εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού έκαναν μια πρώτη κρούση στη Χαλυβουργική, προκειμένου να γίνει η καύση του ναρκωτικού στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης βιομηχανίας, όμως μια τόσο μεγάλη ποσότητα χρειάζεται ειδικές συνθήκες και εξοπλισμό που δεν διαθέτει η εταιρία.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom