Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα μνήμης η σημερινή, της βύθισης του ναρκαλιευτικού "Πηνειός" στην Πρέβεζα

Στις 24 Οκτωβρίου 1945 προσάραξε σε νάρκη και βυθίστήκε στην Πρέβεζα,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνδρες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 12μ.μ., η εκδήλωση τιμής στη μνήμη των 19 αδικοχαμένων ανδρών του ναρκαλιευτικού πλοίου "Πηνειός" στο μνημείο πεσόντων Ναυτικού στην Πρέβεζα.

Το Πηνειός ΙΙ ήταν Ναρκαλιευτικό που παραχωρήθηκε από το Βρετανικό Ναυτικό στην Ελλάδα το 1943. Ήταν τύπου «160» και ονομαζόταν πριν «SNOWDRIFT».Ήταν ομοίου τύπου με τα Αχελώος ΙΙ, Αλφειός, Ευρώτας ΙΙ, Πηνειός ΙΙ και Σπερχειός.

Αλιευτικό – Φαλαινοθηρικό Νορβηγικού τύπου.Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία ‘Norway – Olso’. Καθελκύστηκε το 1931. Στις 18 Ιουλίου 1943 παραχωρήθηκε στην Ελλάδα από το Βρετανικό Ναυτικό. Συμμετείχε στις επιχειρήσεις του εμφυλίου.

Στις 24 Οκτωβρίου 1945 κατά τις επιχειρήσεις ναρκαλιείας για την εκκαθάριση του ναρκοπεδίου της Πρέβεζας προσάραξε σε νάρκη και βυθίστήκε,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνδρες!!!

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η σημερινή εκδήλωση περιελάμβανε, μόνο κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού, καθώς και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Βασιλάκη.Ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών του πλοίου.
http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom