Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η ποινικοποίηση μιας ομόφωνης απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου


Η ποινικοποίηση μιας ομόφωνης απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου από την κυβέρνηση ισοδυναμεί με προανάκρουσμα «αστυνόμευσης» της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Θα ήταν μόνο γελοία η είδηση που ακολουθεί αν δεν έκρυβε ένα μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια ζωή όχι μόνο της πόλης μας αλλά της χώρας μας γενικότερα.

Διαβάζουμε ότι κλήση, προκειμένου να εμφανισθεί στην Εισαγγελία
Εφετών Αθηνών πρόκειται να παραλάβει και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη (ήδη για το ζήτημα αυτό έχει κληθεί ο “αντάρτης” δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος) στην οποία θα κληθεί να «εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις» για την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Της κλητεύσεως έχει προηγηθεί ακύρωση από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ζωγράφου για άρνηση της αξιολόγησης και του επανελέγχου.

Η εκλεγμένη δήμαρχος Ζωγράφου διατηρεί το δικαίωμα, που απορρέει από το Σύνταγμα, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου και των συμπολιτών της με όποιον τρόπο κρίνει αυτή καταλληλότερο.

Αν ο λαός του Ζωγράφου θεωρήσει ότι δεν το πράττει σωστά υπάρχουν οι εκλογές για να της επιδείξει την δυσφορία ή την επιδοκιμασία του στις όποιες ενέργειες της.

Οι πολιτικές πράξεις και αποφάσεις εκδικάζονται , στις δημοκρατίες τουλάχιστον , από τον λαό και όχι από εισαγγελείς κατόπιν κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Δεν ξέρουμε αν η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη θα κληθεί όπως είχε προαναγγείλει ο Μητσοτάκης όταν προειδοποιούσε ότι οι δήμαρχοι που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων του ΥΔΜΗΔ, «θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» αλλά σίγουρα θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό όσοι διακατέχονται από παρόμοια αίσθηση λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

http://zografou.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom