Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Μάθε παιδί μου γράμματα…νομοτύπως από φωτοτυπίες!


Μαθήματα Αγγλικών από… φωτοτυπίες κάνουν επί ενάμισυ περίπου μήνα οι μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων του Ζωγράφου και, άνετα, μπορεί να προβλέψει κανείς ότι αυτό το «σύστημα» εκμάθησης θα πάει ως …το νέο έτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φωτοτυπίες αντικαθιστούν τα βιβλία, αν και δεν είναι…υποχρεωτικό να μας γίνει συνήθεια.

Η πρόνοια για το σχετικό κονδύλι υπήρχε από την προηγούμενη Σχολική Επιτροπή. Η απόφαση για την αγορά των βιβλίων ελήφθη στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όμως, μόλις πριν λίγες μέρες έγινε η ανάρτηση στη «Διαύγεια», ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη προσφορών από την εκδοτική αγορά.

Το θέμα έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». Απαντώντας ο επικεφαλής της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Κικάκης, είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να παραδοθούν τα βιβλία όσο το δυνατόν νωρίτερα στους μαθητές, προσθέτοντας πάντως, πώς πρέπει να ακολουθηθεί νομοτύπως η διαδικασία…

Υ.Γ.: Φυσικά, δε λέει κανείς να μην τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, αν και θα μπορούσε να τρέξει ταχύτερα σε προηγούμενα στάδια, όμως αυτό το «νομοτύπως» είναι ερεθιστικό: Νομοτύπως ενήργησαν και κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης του κ. Κικάκη, όταν διεκπεραίωναν τις υποχρεώσεις τους για την αξιολόγηση των συναδέλφων τους.

http://www.zo2.gr/
από zografou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom