Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ληστές τέρατα σιδερώνουν τα θύματά τους - Βασάνισαν επιχειρηματία στο σπίτι του στη Βούλα μπροστά στα μάτια των παιδιών του


Την απόλυτη φρίκη έζησαν το βράδυ της Δευτέρας ο Μυτιληνιός στην καταγωγή επιχειρηματίας Παναγιώτης Καλδής όταν μαζί με την οικογένειά του βρέθηκαν δέσμιοι στα χέρια σπείρας Γεωργιανών μέσα στο σπίτι τους στη Βούλα Αττικής. 

Οι αδίστακτοι κακοποιοί βασάνιζαν επί τέσσερις τουλάχιστον ώρες τον επιχειρηματία μπροστά στα μάτια των δυο παιδιών του και της γυναίκας του μέχρι να του αποσπάσουν χρήματα, κοσμήματα και να διαφύγουν με το ολοκαίνουργιο πολυτελές αυτοκίνητό του.

«Μπήκαν στο σπίτι τους από τις 9 το βράδυ όταν οι άνθρωποι μόλις είχαν γυρίσει στο σπίτι και ξεκουράζονταν και έφυγαν στις 12.30 τα μεσάνυχτα. Έζησαν έναν εφιάλτη» είπε στο "LR" συγγενής της οικογένειας από τη Μυτιλήνη που επικοινώνησε σήμερα μαζί τους μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός από τα ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας, που ασχολείται με χονδρεμπόριο καυσίμων στην Αθήνα, είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του συστήματα ασφαλείας, (κάμερες και συναγερμούς) δεν τα είχε ενεργοποιήσει αφού δεν είχαν ακόμη πάει για ύπνο. Και όμως, αυτή τη στιγμή φαίνεται να περίμεναν οι κακοποιοί που κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, θα πρέπει να παρακολουθούσαν για μέρες τη βίλα για να εισβάλλουν σε αυτό.
Οι τέσσερις ληστές σκαρφάλωσαν και μπήκαν από την μπαλκονόπορτα στο εσωτερικό της βίλας.

Εκεί με την απειλή όπλων ο ένας ληστής ακινητοποίησε τον χονδρέμπορο υγρών καυσίμων και άρχισε να τον χτυπά ενώ οι υπόλοιποι ληστές έδεσαν τη γυναίκα του και τις δυο κόρες του.

Από εκείνο το σημείο, άρχισε το μαρτύριο του επιχειρηματία. Οι ληστές ζητούσαν επίμονα από τον άνδρα να τους αποκαλύψει που έχει το χρηματοκιβώτιο και να τους πει τον κωδικό για να το ανοίξουν. Είχαν βάλει μάλιστα στην πρίζα σίδερο με το οποίο έκαιγαν τον επιχειρηματία σε διάφορα σημεία του σώματός του για να του αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν. «Τον έκαψαν την πρώτη φορά στα πλευρά για να τους πει που ήταν το χρηματοκιβώτιο, μετά τον έκαψαν στο μάγουλο για να τους πει τον κωδικό να το ανοίξουν και όταν ήταν λάθος ο κωδικός τον έκαψαν τρίτη φορά στο χέρι» μας είπε συγγενής της οικογένειας.

Όλα αυτά γινόταν μπροστά στα μάτια των δυο από τα τρία παιδιά του – δυο κορίτσια 14 και 16 ετών - και της γυναίκας του. Απουσίαζε από το σπίτι ο γιος του.

Τελικά πήραν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 100.000 ευρώ και κοσμήματα, πήραν και 20.000 ευρώ που είχε ο επιχειρηματίας εκτός χρηματοκιβωτίου, ενώ διέφυγαν με το ολοκαίνουργιο πολυτελές τζιπ Μερσέντες που είχε ο επιχειρηματίας στο γκαράζ και είχε αγοράσει πριν από δυο με τρεις μήνες.

Οι συγγενείς του επιχειρηματία στη Μυτιλήνη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που είχε συμβεί στην οικογένεια. Μιλώντας για τον επιχειρηματία, κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα φιλήσυχο και χαμηλών τόνων άνθρωπο.
http://www.lesvosreport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom