Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το πρόγραμμα του σημερινού διπλού εορτασμού στη Θεσσαλονίκη - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση


Το πρόγραμμα του σημερινού διπλού εορτασμού στη Θεσσαλονίκη

Διπλή γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, καθώς και την επέτειο απελευθέρωσής της.

Το πρόγραμμα του εορτασμού:


- Ώρα 08:00': Έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών του.

- Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Ιερών Ναών.

- Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τις φιλαρμονικές σύμφωνα με το πρόγραμμα του Γ΄ Σώματος Στρατού.
- Ώρα 11:00': Πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου

Δημητρίου. (Ιδιαίτερες προσκλήσεις Π.Κ.Μ.)

- Ώρα 18:30': Πανηγυρικός εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκφώνηση, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., του πανηγυρικού της ημέρας -μετά την προσφώνηση του Πρυτάνεως, Καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα- από τον Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα: «1912: Η κορύφωση της 25ετούς «χαρτογραφικής συγκρότησης» της Ελλάδας. Σημαινόμενα, συμφραζόμενα και αντανακλάσεις».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί τόσο για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, όσο και για τη μαθητική παρέλαση.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom