Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η σημαία των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπανί – Ο ύπουλος ρόλος της Τουρκίας


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ύψωσε τη σημαία της στην κουρδική πόλη Κομπάνι, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με τις πολιορκημένες και φτωχά εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη, σύμφωνα με την τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου REUTERS και πληροφορίες τούρκου στρατιωτικού.

Μία μαύρη σημαία στη στέγη τετραώροφου κτιρίου της ανατολικής πλευράς του Κομπάνι καταγράφηκε από τηλεοπτικό συνεργείο του Ρόιτερς.
Τούρκος στρατιωτικός που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι πρόκειται όντως για τη σημαία της οργάνωσης των τζιχαντιστών.

Οι κούρδοι μαχητές απώθησαν τη νύκτα επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από τα ανατολικά της κουρδικής πόλης έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 19 κούρδοι μαχητές και 27 τζιχαντιστές, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με την κατάληψη της πόλης Κομπάνι, αν τελικά επιβεβαιωθεί, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξασφαλίζουν τον έλεγχο μίας συνεχούς εδαφικής ζώνης που φθάνει μέχρι τα συρο-τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. .

Η επίθεση των τζιχαντιστών κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές και 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, 180.000 από τους οποίους έχουν βρει καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν από τα σύνορα δεκάδες δημοσιογράφους και πολίτες, στην πλειοψηφία τους Κούρδους, που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του Κομπάνι.

Χωρίς να επεμβαίνει στρατιωτικά, η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα σύνορά της, εξαιτίας των οβίδων που πλήττουν το έδαφός της την τελευταία εβδομάδα. Ο τουρκικός στρατός εκκένωσε χθες δύο μικρά χωριά, όταν οβίδα έπληξε κατοικία στο Σούρουτς τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους και απομάκρυνε το συγκεντρωμένο πλήθος από τη ζώνη των συνόρων. Οβίδα έπεσε σήμερα σε κατάστημα του Μουρσίτπιναρ.

Κούρδοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν την παθητική στάση στην Τουρκίας επικρίνοντας την Άγκυρα ότι άφησε ελεύθερο το έδαφος στους τζιχαντιστές.

Αμερικανοί απόστρατοι και εμπειρογνώμονες επεσήμαιναν τις τελευταίες ημέρες ότι το Κομπάνι καταδεικνύει τα όρια της αποκλειστικά από αέρος στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενοι ειδικότερα στην έλλειψη συντονισμού που οφείλεται στην πληθώρα των συγκεντρώσεων των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή των συγκρούσεων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ενα χιλιόμετρο από την πόλη Κομπανί οι τζιχαντιστές

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη συριακή πόλη Κομπανί βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Αν καταφέρουν να την καταλάβουν, τότε το ΙΚ θα εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300.00 κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα κουρδικής καταγωγής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι, προκαλώντας το θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το παρατηρητήριο.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η επίθεση “έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί”, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα μαχητή κουρδικής καταγωγής εναντίον του ΙΚ.

Τουλάχιστον 16 σουνίτες αντάρτες του Μετώπου αλ-Νόσρα νεκροί σε ανταλλαγές πυρών με μαχητές της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 16 σουνίτες αντάρτες της οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν ε ανταλλαγές πυρών με μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην Χεζμπολάχ σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.

Εκατοντάδες αντάρτες του Μετώπου αλ-Νόσρα πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη επίθεση εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, κοντά στην πόλη Αρσαλ του Λιβάνου, δίπλα στα συριακά σύνορα.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 16 νεκροί στις τάξεις της οργάνωσης αλ-Νόσρα”, σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ από άλλα μέρη του Λιβάνου έσπευσαν για να προασπίσουν τα εδάφη τους.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://mignatiou.com/

Διαβάστε επίσης:
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom