Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γνωστός ποδοσφαιριστής εμπλέκεται σε “εταιρεία δολοφόνων”; - Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου δύο πάμπλουτων ρακοσυλλεκτών


Ο γνωστός Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος μεσουρανούσε στα γήπεδα της Α' Εθνικής την δεκαετία του 90, συνελήφθη από την Ασφάλεια καθώς φέρεται μπλεγμένος σε μεγάλη απάτη, πίσω από την οποία μπορεί να κρύβεται ακόμα και μια νέα Εταιρεία Δολοφόνων.

Ο 46χρονος ποδοσφαιριστής κατηγορείται από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τις Ασφάλειας Αττικής ως εμπλεκόμενος σε σπείρα απατεώνων, που προσπάθησε να αρπάξει μέσα από τραπεζικό λογαριασμό θανόντων, μισό εκατομμύριο ευρώ. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 42χρονος που φέρεται ως “εγκέφαλος” της σπείρας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η Διευθύντρια γνωστής ιδιωτικής τράπεζας, ενημέρωσε την Ασφάλεια για δυο τύπους που είχαν εμφανιστεί σε υποκατάστημα τις Λ. Αμφιθέας, με ένα πληρεξούσιο στα χέρια και προσπάθησαν να εκταμιεύσουν από το λογαριασμό δυο αδελφών που πέθαναν τον περασμένο Ιούλιο, αρχικά το ποσό των 160.000 Ευρώ και στην συνέχεια ολόκληρο το ποσό συνολικού ύψους 550.000 Ευρώ.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το πληρεξούσιο ήταν πλαστό και πήραν θέση μέσα στο υποκατάστημα. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας, 66 ετών οποίος παρέλαβε την επιταγή των 50.000 Ευρώ που είχε εκδοθεί με βάση το πληρεξούσιο, που είχαν παρουσιάσει τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος, συνοδευόμενος από μια 47χρονη συμβολαιογράφο και τον 42χρονο “εγκέφαλο” της απάτης.

Το πληρεξούσιο έφερε τις υπογραφές των δυο θανόντων αδελφών ρακοσυλλεκτών, οι οποίοι είχαν βρεθεί νεκροί κάτω από μυστηριώδης συνθήκες το περασμένο Ιούλιο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως των 66χρονο, οποίος χωρίς δεύτερη κουβέντα τους είπε πως απλά ο ίδιος θα έπαιρνε το ποσό των 3.000 Ευρώ, προκειμένου να κάνει αυτή την δουλειά και ότι την επιταγή θα παρέδιδε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που τον περίμενε έξω από την τράπεζα, μέσα στο αυτοκίνητο του ένα “Ford Fiesta” όπου και συνελήφθη ενώ στην συνέχεια συνελήφθη και η συμβολαιογράφος, που είχε επικυρώσει την πράξη για το “πληρεξούσιο”.

Περίεργοι θάνατοι
Δυο αδέλφια, ρακοσυλλέκτες κάτοικοι Βουλιαγμένης σε ακίνητο ιδιοκτησία τους στην οδό Διός 12, είναι τα δυο πρόσωπα με την μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και την κατάθεση ύψους μισού εκατομμυρίου Ευρώ που προσπάθησε να αρπάξει η σπείρα.

Τα δυο αδέλφια που είχαν 15 χρόνια διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, είχαν βρεθεί νεκρά μέσα στο σπίτι τους στη βουλιαγμένη και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη. Το δε περιβάλλον του σπιτιού ήταν σε άθλια κατάσταση, λόγο των παλαιών αντικειμένων που είχαν συγκεντρώσει εκεί, ενώ τα ποντίκια στην κυριολεξία είχαν δημιουργήσει αποικία.

Τα δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στης 7 Ιουλίου, ενώ τότε το πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε λόγο μάλλον για παθολογικά αίτια και αυτό επειδή δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Πλέον και έπειτα από την εξαρθρώσει της σπείρας, έχει δοθεί παραγγελία για ιστολογική και τοξικολογική εξέταση στης σωρούς των δυο ρακοσυλλεκτών προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τις δολοφονίας με κίνητρο το προσπορισμό τις μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του χρηματικού ποσού που είχαν στην τράπεζα.

Άλλωστε στο “μικροσκόπιο” των Αστυνομικών τις Ασφάλειας, έχει μπει κι ένα πωλητήριο συμβόλαιο, ύψους 70.00 Ευρώ, που βρέθηκε στο σπίτι του γνωστού ποδοσφαιριστή, είναι αμφιβόλου γνησιότητας και αφορά στην αγορά ακινήτου, για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανήκε στους δυο ρακοσυλλέκτες.

Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom