Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Το μνημόνιο απέθανε - Ζήτω τα μνημόνια»!


Η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ως προεκλογικό «αφήγημα» την περίφημη «έξοδο από το μνημόνιο». Η αλήθεια είναι ότι το μνημόνιο με τη μορφή που το γνωρίσαμε θα τελειώσει. 

Το ερώτημα είναι αν θα τελειώσει και η πολιτική του μνημονίου. Η απάντηση δίνεται και πάλι από την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν πολυδιαφημίζεται ούτε από την ίδια, ούτε από τους φίλους της.

Τι ακολουθεί το «τέλος του μνημονίου» το αποκαλύπτει το ίδιο το προσχέδιο του Προϋπολογισμού
για το 2015.
Σε μια χρονιά κατά την οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι το μνημόνιο θα έχει λήξει, η πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει: Νέες αυξήσεις φόρων ύψους 1,735 δια ευρώ, νέες μειώσεις δημόσιων επενδύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ, νέες μειώσεις σε κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη ύψους 460 εκατ. ευρώ, νέες περικοπές επιδομάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε σημείο που -όπως αναφέρει το προσχέδιο- θα μειωθεί ακόμα και το ύψος των δαπανών για επιδόματα ανεργίας...

Παράλληλα, όλα όσα αντιπροσωπεύει το μνημόνιο από την άποψη της ταλαιπωρημένης έννοιας «εθνική κυριαρχία» θα συνεχιστούν χωρίς καμία έκπτωση: Το προσχέδιο ξεκαθαρίζει (σελίδα 10) ότι η χώρα θα συνεχίσει, στο πλαίσιο της Ε.Ε., να υπόκειται σε «ενισχυμένη εποπτεία», σε «προληπτική εποπτεία», σε «καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας» και φυσικά σε διαρκή έλεγχο του Προϋπολογισμού...

Ο συνδυασμός, συνεπώς, της κυβερνητικής προπαγάνδας από τη μια με την κυβερνητική πολιτική από την άλλη οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: «Το μνημόνιο απέθανε - Ζήτω τα μνημόνια»!

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος -Realnews
Από tsak-giorgis
μέσω το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom