Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ - Τα 'ψαλαν και πάλι στο Βενιζέλο,που μίλησε για συνωμοσίες

Παρόλα αυτά... "είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά"!!!

- Οργισμένη τοποθέτηση εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
- Την παραίτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ζήτησε ο Μιχάλης Κασσής
- Αγρια κόντρα Χριστοφιλοπούλου - Μωραϊτη
- Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, ανέφεραν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη

Επίθεση για την τακτική που ακολουθείται δέχθηκε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Θάνος Μωραϊτης, με τον Ευάγγελος Βενιζέλο να φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για συνωμοσίες και να τους κατηγορεί ότι όλοι βάλλουν εναντίον του.

Όλα έγιναν μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και όταν έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για ακόμα μια φορά άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και είπε ότι το κόμμα υπολειτουργεί, ότι δεν έχει σχέδιο και ότι έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία.

Τότε ήταν που ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο και μίλησε "συνωμοσίες". «Όλοι βάλλετε εναντίον μου», είπε. Προς υπεράσπιση του κ. Βενιζέλου έσπευσε η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Είπε ότι αυτή δεν είναι εικόνα κόμματος αφού υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

Το πινγκ - πόνγκ δεν σταμάτησε εκεί γιατί τον λόγο πήρε ο Θάνος Μωραΐτης.

Είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες.

«Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Συνωμοσίες κάνουν οι καλικάντζαροι και η πέμπτη φάλαγγα», είπε.

Ο Μιχάλης Κασσής με το γνωστό ύφος του, είπε ότι το κόμμα έχει διαλυθεί και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως είπε, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, αφού ως ευρωβουλευτής είναι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες. Μάλιστα κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Παρόλα αυτά...

«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά», ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- και στο ίδιο πλαίσιο, μεταφέροντας το κλίμα για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, έλεγαν ότι «όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση».

Όσον αφορά στα διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει την Παρασκευή, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Γιάννης Κουτσούκος.

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν στην ομιλία του κ. Βενιζέλου στην ΚΟ, υπενθύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν. Υπογράμμιζαν επίσης ότι υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το εάν απαιτείται συναίνεση ή και υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συμφωνία εξόδου από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, οι ίδιες πηγές έθεταν ρητορικά το ερώτημα «αν κάνουμε μια συμφωνία για το χρέος, θα λέει ο καθένας ότι θα την ακυρώσει;». Επιπλέον απαντούσαν ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθεί από τους ξένους υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει στην ίδια τακτική, δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom