Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ:ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΑΓΓΑΤΟ

Μ' αφορμή δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Η προηγούμενη εβδομάδα άρχισε και τελείωσε με δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, που μόνο σοβαρά δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει κανείς, όσο και αν το οφείλει.

Σ’ αυτές αποδείχθηκε περίτρανα, πως το «σπαγγάτο» ήταν, είναι και θα παραμένει μια εξαιρετικά δύσκολη φιγούρα, η οποία ξετρελαίνει μεν «τις χορεύτριες», αλλά για να το πετύχεις θέλει εξάσκηση πολύ κυρίως επί της διαδικασίας.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

1ον) Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγρινίου, «πακετάρισαν» δύο συνεδριάσεις του οργάνου (ειδική και τακτική) σε μία, «για να μην παρέλθουν οι ημερομηνίες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ρόκος.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, το «πακέτο» χάλασε, το περιεχόμενο «χύθηκε», η ουσία «χάθηκε» και οι πιο υποψιασμένοι ON LINE, αλλά και LIVE, θεατές αυτής της κακοστημένης παράστασης απορούν ακόμα με τη θεαματική αμηχανία του ανερμάτιστου αυτοσχεδιασμού και την απροκάλυπτη τσαπατσουλιά των πρωταγωνιστών της.

2ον) Δεν ήταν αρκετό, ως φαίνεται, το προηγούμενο πακετάρισμα και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του Δημοτικού Μάρκετινγκ Διαχείρισης «Κρίσεων», με τρόπο θεσμικά φαιδρό, έσπευσαν να στριμώξουν στη ζελατίνα της προσφοράς τους, και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, για το κατάντημα των δύο δευτεροβάθμιων υγειονομικών μονάδων του νομού, όχι απλά και μόνο υποβαθμίζοντάς την, αλλά εκ του αποτελέσματος, ακυρώνοντας την όποια δυναμική των προηγούμενων ημερών.
Μια πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου, χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι αλλά και εργαλείο από τη δημοτική αρχή, για να υπηρετηθεί η λογική του «στρίβειν δια του αρραβώνος».
Η πλειοψηφία του σώματος με αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκε σε μια ρηχή και άνευ ουσίας απόφαση, η οποία εξαντλεί την όποια δυναμική στις παχιές διακηρύξεις ενός ψηφίσματος μιας διαπαραταξιακής επιτροπής.
Η επιτροπή αυτή ακόμα δεν έχει συγκληθεί, όσο για το ψήφισμα, όταν και εφόσον αυτό παραχθεί, θα προσθέσει άλλη μια αναβαθμίδα στη σκόνη που συσσωρεύουν τα ράφια των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

3ον) Οι εξαγγελίες του Δημάρχου για την επικείμενη συνάντησή του με τον υπουργό, αποδείχθηκαν ελπίδες φρούδες. Να τον ενημερώσουμε ότι ο ορίζοντας αυτής της συνάντησης είναι μακρινός, η υγρασία είναι αυξημένη και ο χειμώνας θα είναι άγριος.
Να θυμηθεί επίσης, όταν και εφόσον συναντήσει για το μείζον αυτό θέμα τον κ. Βορίδη, να του τα πει «τσεκουράτα», αφού, όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά, είναι ο μόνος τρόπος που ο συγκεκριμένος υπουργός καταλαβαίνει.

4ον) Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αγρινίου κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα, ούτε για να εκβιάζονται, ούτε για να συνηγορούν με την ψήφο τους υπέρ καμιάς διαδικασίας, που καταργεί την ελευθερία της βούλησης και της επιλογής τους.
Εάν οι νόμοι της χώρας, ορίζουν σε αυτόν τον απόλυτο βαθμό, όπως υποστηρίξατε, την ψήφο των αιρετών οργάνων, σας συμβουλεύουμε να μην ξαναμπείτε στον κόπο να συντάξετε ημερήσια διάταξη συζήτησης θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Θα είναι και πιο υπεύθυνη πρακτική, απέναντι στα όσα με τα λόγια σας υποστηρίξατε, αλλά και πιο τίμια διαδικασία σε σχέση με το αντίκρισμα αυτών των λόγων, όχι μόνο στη συνείδηση των δημοτικών συμβούλων, αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, που στενάζει κάτω από την συγκυβερνητική μπότα της ανάγκης και της υποταγμένης, ακόμα, οργής.

5ον) Να πληροφορήσουμε και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ΣΥΣΣΩΜΟ, και τον αγρινιώτικο λαό, πως όταν ο Πρόεδρος καλεί έναν δημοτικό υπάλληλο, πολύ δε περισσότερο τον διευθυντή της υπηρεσίας του Δήμου, να ενημερώσει το σώμα για ζητήματα τις αρμοδιότητάς του, αυτός οφείλει να πράττει αυτό και μόνον αυτό, και όχι να τοποθετείται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός ιδιωτικού φορέα.
Δεν μπορεί ο κ. Χατζηανέστης δηλαδή, να καλείται να ενημερώσει το σώμα για την έγκριση των 200.000 ευρώ περίπου για την αγορά ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ και αυτός να τοποθετείτε απροκάλυπτα, όχι προς όφελος του συμφέροντος του Δήμου Αγρινίου, τον οποίον, ως υψηλόβαθμος υπάλληλος υπηρετεί και από τον οποίο αμείβεται, αλλά ως μέλος και προς όφελος ενός ιδιώτη, που ανεξάρτητα και πέρα από το έργο που αυτός παράγει, πέρα ακόμα και από τον τρόπο με τον οποίο το παράγει, θα πρέπει να αποδεικνύει έμπρακτα τη σκοπιμότητα της όποιας χρηματοδότησής του.

6ον) Να ενημερώσουμε την κ. Φούντα, πως οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν είναι τραμπουκισμοί. Αντίθετα αφθονούν στις μέρες μας οι τραμπουκισμοί των «θεσμοφυλάκων», τους οποίους υπηρέτησε και με τα λόγια της, και με τις πράξεις της, και με την υπογραφή της.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Για την έγκριση του ισολογισμού και του απολογισμού του 2013
Το ζήτημα της διαχείρισης του Δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή κρίθηκε με τον πιο καθοριστικό τρόπο από τον αγρινιώτικο λαό τη μέρα της ανακήρυξης από το πρωτοδικείο Αγρινίου των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας του Μαΐου.
Οι λογιστικές σημειώσεις αδόκιμων οικονομολόγων το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συντηρούν την παραφιλολογία ενός επικοινωνιακού πομφόλυγα.
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και τα πρόσωπα που τις εφάρμοσαν κρίθηκαν.
Η παράταξη που κυβερνά σήμερα το δήμο ήξερε από χρόνια ποιον δήμο διεκδικούσε. Αν δεν το ήξερε ήταν εκτός τόπου και εκτός χρόνου.
Το «παραλάβαμε χάος» κανένα άλλοθι δεν είναι ικανό να δώσει στις πολιτικές και τους χειρισμούς της νέας δημοτικής αρχής.
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ήταν και είναι εκ διαμέτρου απέναντι στις πολιτικές που διαμόρφωσαν τον συγκεκριμένο απολογισμό και γι’ αυτό τον καταψήφισε.

Για την υγεία
Εξ αρχής καταθέσαμε την αντίρρησή μας και για τον τρόπο με τον οποίο «ήρθε» το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και για τον χρόνο που επιλέχθηκε. Καταθέσαμε επίσης διαφορετική πρόταση όταν παρά την αντίρρησή μας το θέμα συζητήθηκε.
Συνοψίζοντας, να υπογραμμίσουμε την πάγια θέση μας πως η καταστρατήγηση του δικαιώματός μας για δημόσια και δωρεάν υγεία, όπως και του συνόλου των κοινωνικών και δημόσιων αγαθών, τα οποία μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να τα εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους θέση, δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης κανενός δημάρχου με κανέναν υπουργό. Παραμένουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και όποιος με τα λόγια ή με τα έργα του τα καταργεί, έμμεσα ή άμεσα, διαπράττει κατά την άποψη μας έγκλημα, και μάλιστα ειδεχθές, κατά της ανθρώπινης ζωής.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης.
Η νέα δημοτική αρχή στελέχωσε τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Αγρινίου με τον ίδιο ακριβώς αντιδημοκρατικό τρόπο που το έκανε και η προηγούμενη, υπηρετώντας χωρίς καμιά αμφισβήτηση και κατά γράμμα τα καταστατικά τους.
Συνέχισε τη στήριξη και την υλοποίηση των πράξεων και των αποφάσεων που η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου αποφάσισε, σχεδίασε και προγραμμάτισε, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που η θέση της ήταν αντίθετη σε αυτές, όπως ο ισολογισμός και ο απολογισμός του Δήμου.
Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν άλλαξε στο Δήμο Αγρινίου. Το μόνο που άλλαξε είναι ο γνωστός «Μανωλιός».

Ισχυρή αγωνιστική συνέχεια

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αριστείδη Παρθένη 3 - Αγρίνιο Τ.Κ. 301 00
Τηλ. Επικ.: 6931 121632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom