Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Αττική κι ο Πειραιάς μετράνε τις πληγές τους,ενώ η Κυβέρνηση "ξέχασε" να καλέσει τη Δούρου στη σύσκεψη

Οι άχρηστοι πολιτικοί και κυρίως υπεύθυνοι για τις χθεσινές καταστροφές από τις πλημμύρες σε Αττική και Πειραιά παίζουν τα παιχνίδια τους ακόμα κι αυτή την ώρα!
"Ξέχασαν" οι άνθρωποι να καλέσουν στη σύσκεψη την καθ' ύλην αρμόδια περιφερειάρχη!
Ας τους πει κάποιος ότι η Δούρου δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ,αλλά εκλεγμένη περιφερειάρχης,όπως και οι ίδιοι η επίσημη κυβέρνηση της χώρας και με την πράξη τους αυτή το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν και να δείξουν ποιος θέλει την επιστροφή στο παρελθόν με τα μπλε και πράσινα καφενεία.-
Ζείδωρον

Βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες στην Αττική-Η επόμενη μέρα
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή με τα συνεργεία των δήμων να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις «πληγές».
Οι σημαντικότερες καταστροφές σημειώθηκαν στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Νίκαια, στην παλιά Κοκκινιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική υπερβαίνουν τις 850 ενώ έχει καταφέρει να ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 720.
Όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, έως τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της Πυροσβεστικής θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά .
Από τις πλημμύρες έχουν παρασυρθεί σύμφωνα με πληροφορίες 250-300 αυτοκίνητα.
 Θρίλερ με πλημμυρισμένο Σούπερ Μάρκετ στο Ίλιον
Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί αυτή την ώρα άντληση των υδάτωνσε πλημμυρισμένο παρκινγκ Σούπερ Μάρκετ στο Ίλιον.
Τα αυτοκίνητα από το πρώτο υπόγειο έχουν σχεδόν αποκαλυφθεί ενώ στο δεύτερο υπόγειο, τα νερά εξακολουθούν να βρίσκονται μέχρι το ταβάνι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολίτες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να σωθούν από τα ορμητικά νερά.


Ορμητικά ποτάμια οι δρόμοι
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Ίλιον, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.
Δείτε το βίντεο:

Δωρεάν σε ξενοδοχεία οι πλημμυροπαθείς του Ιλίου
Ο δήμος Ιλίου στηρίζει τους κατοίκους του, τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν από τη χθεσινή πρωτοφανή πλημμύρα που έπληξε την Αττική, προσφέροντας δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.
Ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ενημερώνει ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων οι Υπηρεσίες του θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
Επίσης, ενημερώνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για αντλίες ομβρίων υδάτων και απευθύνει έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τον δήμο Ιλίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω
τηλέφωνα:
Δημαρχείο Ιλίου 210 2618642 & 210 2614145
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου 6972860701
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη 6973238164
Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κουμαραδιός 6945551028
ΒΙΝΤΕΟ-Μώραλης: Ανοίξαμε τους ξενώνες αστέγων
«Ανοίξαμε τον ξενώνα αστέγων προκειμένου να φιλοξενήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μόνιμους άστεγους και όχι για δημότες που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν λόγω των πλημμυρών.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλιά Κοκκινιά, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες για τις τρομακτικές καταστροφές που προκλήθηκαν εξαιτίας της νεροποντής «δεν είναι μόνο των δήμων».
Δείτε το Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Mega:

Η μέρα αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής στο Περιστέρι
Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω είναι από το Περιστέρι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας.
Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:
Δούρου: Δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη η Περιφέρεια Αττικής
Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Όπως σημείωσε με ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «στη σύσκεψη όπου μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η Περιφέρεια Αττικής».
«Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίωνα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο. Πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας», επισήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο».
«Σήμερα εκείνο που χρειάζεται είναι η καταγραφή των προτεραιοτήτων, η άμεση δρομολόγηση των αποζημιώσεων καθώς και η επείγουσα προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που αναμένουν οι πολίτες από έναν σύγχρονο δημόσιο μηχανισμό και όχι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για δημιουργία εντυπώσεων στα συντρίμμια κατεστραμμένων περιουσιών», τόνισε ακόμα.

Σαμαράς: Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα
Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι ζήτησε και περιμένει εισηγήσεις για παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που έχουν γνωρίσει πολλές φορές στο παρελθόν καταστροφές από την κακοκαιρία.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom