Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Πουλάνε τα νυφικά για να πληρώσουν χρέη!

Ίσως το πλέον εφιαλτικό σενράριο για κάθε γυναίκα, αυτό δηλαδή του να πουλήσει το νυφικό από την "πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της", είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο λόγος για δεκάδες νύφες που, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, έχουν κατακλύσει την «Χρυσή Ευκαιρία», ξεπουλώντας πολύ συχνά τα νυφικά τους.

Για τις πωλήσεις νυφικών μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ξεχωριστή κατηγορία, η οποία απαριθμεί περισσότερες από 10 σελίδες και σχεδόν 200 αγγελίες.

Νυφικά για όλα τα γούστα, από οίκους μόδας ή «ανώνυμα» πωλούνται από το Λαύριο μέχρι το Χαλάνδρι και από το Περιστέρι μέχρι τη Ραφήνα

Στην συντριπτική πλειοψηγφία των αγγελιών, η αιτία δεν είναι φυσικά άλλη από την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα. «Η ημέρα του γάμου ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Ντρέπομαι που βγάζω στο σφυρί αυτή την ιερή για μένα ημέρα, αλλά επειδή πρέπει να φαίνεται το νυφικό, κόψαμε το κεφάλι», εξηγεί η Κατερίνα.

Σε τηλεφώνημα που έγινε για μία αγγελία, απάντησε η μητέρα της γυναίκας που πουλούσε το νυφικό της, λέγοντας πως «η ίδια είναι στενοχωρημένη, οπότε το έχω αναλάβει εγώ. Το νυφικό είναι καινούργιο. Εγώ είμαι άνεργη. Η κόρη μου είναι επίσης άνεργη. Η οικονομική κρίση μάς ανάγκασε να το δώσουμε. Εχει ένα μωρό παιδί. Τουλάχιστον με τα χρήματα να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι για εκείνο. Εχει ανάγκη τόσα πράγματα. Θα ήθελα πολύ να το κρατήσουμε για ενθύμιο και όχι μόνο. Εχω και ένα γιο. Ισως η κοπέλα που θα παντρευτεί να ήθελε να το φορέσει αφού λόγω κρίσης θα είναι δύσκολο να πάρει άλλο. Αλλά πραγματικά έχουμε ανάγκη τα χρήματα», λέει η κυρία Πόπη.

Ο... κακός σύζυγος

Πολύ συχνά, το... δύσκολο κομμάτι της πώλησης του νυφικού αναλαμβάνει και ο σύζυγος. «Οταν παντρευτήκαμε ήταν άλλες εποχές. Χαλάσαμε τόσα χρήματα για το γάμο μας και τώρα δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε κάτι που δεν θα ξαναφορεθεί», τονίζει ο Σταύρος. «Οταν το είπα στη γυναίκα μου, εκείνη στεναχωρήθηκε αρχικά. Μετά κατάλαβε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, ότι έχουμε ανάγκη αυτά τα χρήματα, οπότε δέχτηκε. Βέβαια, δεν ήθελε να ασχοληθεί η ίδια, οπότε το ανέλαβα εγώ. Οταν παίρνουν τηλέφωνο για την αγγελία και ακούν ανδρική φωνή κομπλάρουν νομίζω. Σε κάθε τηλεφώνημα εξηγώ την ιστορία», αναφέρει γελώντας.

Μπορεί η 32χρονη Κατερίνα να μην έχει πλέον το νυφικό στην ντουλάπα της, αλλά -όπως ξεκαθαρίζει- δεν λυπάται καθόλου γι’ αυτό. «Το είχα φορέσει για μία ώρα και πιάνει χώρο στην ντουλάπα. Ξέρετε, μένουμε πλέον σε τόσο μικρό σπίτι που δεν χωράει πουθενά. Εχουμε τόσες ανάγκες, που δεν βρίσκω το λόγο να το κρατάω απλώς για να υπάρχει. Για ενθύμιο έχουμε τις φωτογραφίες του γάμου, οι οποίες όμως δεν πληρώνουν το τηλέφωνο ή τα κοινόχρηστα».

Ανάμεσα στα νυφικά που συνήθως κυμαίνονται από 500 έως 3.000 ευρώ, οι μέλλουσες νύφες μπορούν να βρουν και ευκαιρίες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που νυφικά γνωστών οίκων πωλούνται από 100 έως 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom