Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ενας άνεργος υπουργός


Ο Αργύρης Ντινόπουλος, αν και ήταν βουλευτής και πριν δήμαρχος, ζήτησε... πιεστικά να ασφαλιστεί στο ταμείο των δημοσιογράφων ως απολυμένος ώστε να πληρώνει εισφορά 48 ευρώ και παρ’ όλα αυτά χρωστά 5.552 ευρώ. 

«Το θέλω γιατί είναι δύσκολο». Αυτή είναι η αγαπημένη φράση του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όπως μας ενημερώνει το βιογραφικό που έχει αναρτημένο στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ετσι απαντούσε, υποστηρίζει ο ίδιος, όποτε η ηγεσία της Ν.Δ. τον καλούσε να κατέλθει υποψήφιος για κάποιο πόστο, όπως το 2002 για δήμαρχος Βριλησσίων, το 2006 για υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς και το 2007 για βουλευτής στη Β’ Αθηνών.

Ο σημερινός υπουργός μπορεί να μην κερδίζει πάντα τις εκλογικές μάχες, αλλά φαίνεται ότι ξέρει να παλεύει για τον στόχο του, είτε με το να ταμπουρώνεται σε εκσκαφείς ως δήμαρχος είτε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πιέζοντας διαρκώς τους κατάλληλους ανθρώπους για να ασφαλιστεί στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) ως… άνεργος από την 1η Αυγούστου 2008!

Ιστορία ανεργίας

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο υπουργός και βουλευτής φέρεται να κατέθεσε, μέσω εκπροσώπου του, στις 27 Ιουνίου του 2013 αίτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 11.153, με την οποία ζητούσε να ασφαλίζεται στον ασφαλιστικό φορέα ως άνεργος. Η μηνιαία ασφαλιστική καταβολή σε αυτή την περίπτωση είναι μόλις 43 ευρώ, ενώ ο υπουργός στην αίτησή του δήλωνε ότι είναι άνεργος από το 2008. Ωστόσο από τις 23 Μαρτίου του 2009 ο Αργύρης Ντινόπουλος είναι προαιρετικά ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του ποτέ. Αποτέλεσμα: να χρωστά στον ΕΔΟΕΑΠ, που μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, το ποσό των 5.552,18 ευρώ. Σημειώνεται ότι στην αίτησή του ο Αρ. Ντινόπουλος ζήτησε επίσης να υπάρξει διακανονισμός του οφειλόμενου ποσού.

Εν τω μεταξύ ο Αρ. Ντινόπουλος έχει διακόψει την ασφάλιση στο Δημόσιο που δικαιούται ως βουλευτής, οπότε θεώρησε πρέπον να είναι ασφαλισμένος ως άνεργος… Επιπρόσθετα όχι μόνο δεν κατέβαλε ποτέ τα χρωστούμενα στον οργανισμό, αλλά χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες περίθαλψης κανονικά όλα αυτά τα χρόνια. Ο σημερινός υπουργός όμως δεν έμεινε απλώς στην κατάθεση της αίτησης, αλλά, σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, κατέφτασε στα αρμόδια γραφεία ουκ ολίγες φορές ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος, παραδέχτηκε μάλιστα ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος τον πίεζε μέσω τηλεφώνου επανειλημμένα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ στην προχθεσινή του συνεδρίαση εκλήθη να αποφασίσει για το θέμα, το οποίο έφερε ο πρόεδρος του οργανισμού στο όργανο 15 μήνες μετά την κατάθεσή του, καθυστέρηση που προκαλεί πολλαπλά ερωτήματα. Ο δε νομικός σύμβουλος του οργανισμού στη γνωμάτευσή του ανέφερε ότι βάσει της νομοθεσίας το αίτημα του Αργύρη Ντινόπουλου μπορεί να γίνει δεκτό.

Μεγάλες αντιδράσεις

Ωστόσο μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν στο όργανο από πολλά μέλη του, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι δημοσιογράφοι που έχουν εκλεγεί σε αξιώματα πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο ίδιος ο Αργύρης Ντινόπουλος με ανάρτησή του στο facebook επιβεβαίωσε μεν ότι έχει ζητήσει να διακοπεί η προαιρετική του ασφάλιση, όπως έχει πράξει ήδη στον ασφαλιστικό τομέα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, και ότι επί της ουσίας χρωστά το υπέρογκο ποσό άνω των 5.500 ευρώ στον οργανισμό.

Διέψευσε ωστόσο ουσιαστικά ότι σχετίζεται με τον υπογράφοντα την αίτηση για καταβολή εισφορών ως άνεργος. Αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο υπουργός, τότε ποιος είναι ο υπογράφων και γιατί διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο Πάνο Σόμπολο το έγγραφο αυτό στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ;

Του Νίκου Σβέρκου από efsyn

Η απάντηση του Αργ. Ντινόπουλου σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ 
«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ανάμεσα στους διάφορους τρόπους καταβολής των ασφαλίστρων παρουσιάστηκε - από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ - και πρόταση καταβολής ασφαλίστρων ανέργου» σημειώνει ο υπουργός.

Ο υπουργός και βουλευτής φέρεται να κατέθεσε, μέσω εκπροσώπου του, στις 27 Ιουνίου του 2013 αίτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 11.153, με την οποία ζητούσε να ασφαλίζεται στον ασφαλιστικό φορέα ως άνεργος.
   
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρει: 

«Η απόφασή μου (το 2007 που εκλέχτηκα βουλευτής) να επιλέξω ως ασφαλιστικό φορέα ( για τον κλάδο υγείας) τον ΕΔΟΕΑΠ με έχει αφήσει μετέωρο ασφαλιστικά για επτά ολόκληρα χρόνια.

Η επιλογή ανάμεσα στον ασφαλιστικό φορέα του επαγγέλματός μου και σε αυτόν του δημοσίου ( ως βουλευτού) ήταν ( από τον νόμο) στην διακριτική ευχέρειά μου.
Επέλεξα τον ΕΔΟΕΑΠ , στον οποίο υποχρεώνομαι εγώ ο ίδιος να πληρώνω τις ασφαλιστικές εισφορές μου του κλάδου υγείας !

Μετά μάλιστα την διακοπή της προαιρετικής ασφάλισής μου στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ζήτησα να γίνει το ίδιο και στον ΕΔΟΕΑΠ , στον οποίο επιθυμούσα να διατηρήσω τον κλάδο υγείας πληρώνοντας ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου.

Με χειρόγραφη ( και ενυπόγραφη από εμένα ! ), μάλιστα , αίτησή μου στις 27/06/2013 ζητάω ( επί λέξει) «τον διακανονισμό των οφειλών μου στον κλάδο ασθενείας» χωρίς βεβαίως σε καμία περίπτωση να ζητάω αυτό να γίνει… λόγω ανεργίας !!

Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις μου προς τον ΕΔΟΕΑΠ ( προϊσταμένη αρμοδίου τμήματος Μαίρη Καλαϊτζή, νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος) είχα ζητήσει να προσδιοριστεί ο τρόπος καταβολής των ασφάλιστρων.

Τονίζοντας ότι η καταβολή ασφαλίστρων…ανέργου ήταν αδιανόητη και γι’ αυτό ουδέποτε κάτι τέτοιο εφαρμόστηκε.

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ανάμεσα στους διάφορους τρόπους καταβολής των ασφαλίστρων παρουσιάστηκε – από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ – και πρόταση καταβολής ασφαλίστρων ανέργου !

Συνοδευόμενη , μάλιστα , από ένα μηχανογραφημένο διαβιβαστικό της αιτήσεώς μου που – βέβαια ! – δεν φέρει την δική μου υπογραφή!!Η αίτησή μου της 27ης /06/13 είναι ήδη αναρτημένη στο λογαριασμό μου στο facebook ( σε αυτόν με την ένδειξη Argyris Ntinopoulos – Πολιτικός)

Αναμένω την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο πρέπει επιτέλους να αποφασίσει ποια είναι τα ασφάλιστρα που πρέπει να καταβάλω αφού, εκ του νόμου, έχω το δικαίωμα να επιλέξω, ως βουλευτής, τον ασφαλιστικό φορέα μου.
Επαναλαμβάνω : καταβάλλοντας ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου.

Λυπάμαι γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι βιάστηκαν να με συκοφαντήσουν.
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να διασταυρώσουν την … είδηση.
Θα ζητήσουν, άραγε, συγγνώμη ;
Ή τουλάχιστον θα αναρτήσουν αυτές τις 382 λεξούλες της απάντησής μου ;»
  

Aπό efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom