Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Υπόθεση «Χρηματισμός Μιχελάκη»: Αποκαλύπτουμε και δεύτερη δικογραφία


Μια δεύτερη δικογραφία που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, να χρηματίζεται, άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου και την αποκαλύπτει το Hot Doc. 
Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, άσκησε τούτη τη φορά δίωξη εναντίον επιχειρηματία με την κατηγορία της «ενεργετικής δωροδοκίας». Τον κατηγορεί εν ολίγοις, πως δωροδόκησε τον Μιχελάκη. 
Η δεύτερη δικογραφία –πέραν εκείνης που είχε αποκαλύψει το Hot Doc τον περασμένο Απρίλιο (τ. 50)- που σχηματίστηκε για τη δωροδοκία του Μιχελάκη, αυτή τη φορά εναντίον επιχειρηματία που φέρεται να τον δωροδόκησε, αφήνει έκθετο τόσο τον βουλευτή της ΝΔ, όσο και την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία παρότι είχε στα χέρια της τη δικογραφία όπου ο συνάδελφός της Χάρης Λακαφώσης με αποδεικτικά στοιχεία ζητά από τη Βουλή να άρει την ασυλία του Μιχελάκη για να δικαστεί για χρηματισμό, αντί να απορρίψει τη μήνυση Μιχελάκη κατά του περιοδικού, παραπέμπει το Hot Doc να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση.


Πρόκειται για διπλό σκάνδαλο, αφού, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Hot Doc η πρώτη δικογραφία κατά Μιχελάκη είχε διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στον υπουργό Δικαιοσύνης με σκοπό εκείνος να την αποστείλει στη Βουλή κι εκείνη να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Μιχελάκη. Η δικογραφία αυτή αντί να διαβιβαστεί από τον Χαράλαμπο Αθανασίου όπως ορίζει ο κανονισμός, κρατήθηκε επί μήνες στα συρτάρια του και διαβιβάστηκε –κατά παράβαση ακόμη και του Συντάγματος- εκ νέου στον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού, δήθεν για έλεγχο νομιμότητας. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε στο υπουργείο τη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε τελικώς στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.
Διαβάστε ολόκληρες τις αποκαλυπτικές δικογραφίες στο Hot Doc που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, ή κατεβάστε το Hot Doc με τα ντοκουμέντα για τον χρηματισμό Μιχελάκη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ΕΔΩ.

Ντοκουμέντο 1
Μάρτυρας παρέδωσε φάκελο με 7.000 ευρώ






Στις 21 Νοεμβρίου 2013, ο Ν.
Κ., εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του Αναστάσιου Πάλλη, κατέθεσε στους εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου, Ελένη Σίσκου και Χάρη Λακαφώση οι οποίοι ερευνούσαν τις υποθέσεις του επιχειρηματία πως ο Γιάννης Μιχελάκης, λίγους μήνες πριν γίνουν οι επιχειρήσεις που οδήγησαν σε προφυλάκιση του Πάλλη, πήγε στο σπίτι του το οποίο επισκεπτόταν συχνά. Κατά την επίσκεψή του υπουργού, ο μάρτυρας παρέδωσε στον Πάλλη το ποσό των 7.000 ευρώ μέσα σε φάκελο. Δύο μήνες πριν την επίσκεψη Μιχελάκη και πάλι είχε παραδώσει φάκελο με 5.000-10.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά είχαν σημειωθεί σε κατάλογο πληρωμών με το όνομα του Μιχελάκη με εντολή του Πάλλη…

Ντοκουμέντο 2

Οι καταστάσεις πληρωμών με το όνομα «Μιχελάκης»






Ο Ν.
Κ. ήταν υπεύθυνος πληρωμών του επιχειρηματία Πάλλη. Για τις πληρωμές αυτές που γίνονταν από ανάληψη από λογαριασμό της Eurobank στο όνομα της εταιρείας TRANSWORLD, ο Ν.Κ. κρατούσε σημειώσεις σε βιβλίο με το σήμα της εταιρίας Πάλλη, που παριστάνει δύο τεμνόμενες άγκυρες και τα αρχικά Α και Π με χρυσό χρώμα. Τις πληρωμές αυτές και τους καταλόγους εξόδων ελέγχει ο ίδιος Πάλλης, τις εγκρίνει ή μεταβάλλει τα ποσά. Τα «εξοδολόγια» αυτά κατασχέθηκαν από τους εισαγγελείς…

Ντοκουμέντο 3

Κατασχέθηκε η πρωτότυπη Ερώτηση με την υπογραφή Μιχελάκη στον Πάλλη






Ο Γιάννης Μιχελάκης στις 5 Φεβρουαρίου 2013, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή, χωρίς καμιά δικαιολογία κοινοβουλευτικού ελέγχου που να προκύπτει από το περιεχόμενό της.
Η ερώτηση απευθύνεται στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Με την ερώτηση αυτή στοχοποιείται ο επιχειρηματίας Βίκτορας Ρέστης, πρώην συνέταιρος και αντίπαλος την εποχή εκείνη του Αναστάσιου Πάλλη τον οποίο επισκέφθηκε εκείνες τις μέρες ο Μιχελάκης και σύμφωνα με τον μάρτυρα πήρε 7.000 ευρώ.
Ντοκουμέντο 4

«Δημοσιογράφος» Πάλλης, αρχισυντάκτης «Μιχελάκης»

Ανάμεσα στα έγγραφα που έχουν κατασχέσει οι εισαγγελείς στο σπίτι του Αναστάσιου Πάλλη, είναι και ένα δισέλιδο χειρόγραφο κείμενο με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ» το οποίο έχει γραφτεί από τον Πάλλη.
Το κείμενο όπως προκύπτει από την ανάγνωσή του, είναι σχέδιο ερώτησης προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Ο Πάλλης δηλαδή γράφει με το χέρι του την ερώτηση που σχετικά τροποποιημένη υποβάλλεται από τον Μιχελάκη στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου…
http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom