Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αγνοείται η νίκη για την Εθνική Ελλάδος - Ανασκόπηση του χθεσινού αγώνα - Θέλει χρόνο λέει ο Ρανιέρι στην... απολογία του

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Τραγική εμφάνιση και ήττα 0-2 από τη Β. Ιρλανδία

Μια εμφάνιση που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω. Μια εικόνα εφιαλτική, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, σχέδιο μηδενικό πάνω στο χορτάρι και μια ήττα-μαχαιριά, που όμως ήταν πέρα για πέρα δίκαιη από έναν αντίπαλο που στεκόταν καλύτερα πάνω στο χορτάρι.

Το 0-2 από τη Βόρεια Ιρλανδία... πριονίζει πολύ τις ελπίδες μας για πρόκριση στα τελικά του EURO 2016. Όχι, δεν χάθηκε τίποτα ακόμα, διότι στα επτά ματς που απομένουν, όλα ανατρέπονται. Με εμφανίσεις όμως σαν την αποψινή, αυτό φαντάζει ουτοπικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πρέπει να αλλάξει πολλά ο Κλάουντιο Ρανιέρι στην συνέχεια, αλλιώς η καταστροφή θα έρθει. Ο ίδιος το έχει πει άλλωστε, πως θα είναι καταστροφή αν δεν περάσουμε στο EURO, ειδικά σε έναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας. Αυτά όμως στη θεωρία, διότι η πράξη απέχει παρασάγγας...

Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι ήθελαν πάνω στο χορτάρι, τακτικά πήραν άριστα, την στιγμή που το 4-4-2 της Εθνική μας δε λειτούργησε ποτέ πάνω στο χορτάρι, ούτε βέβαια όταν το σύστημα άλλαξε στην επανάληψη με την έξοδο του Αθανασιάδη. Όλα πήγαν στραβά και ανάποδα από την αρχή ως το τέλος.

Τα γκολ του Γουόρντ και του Λάφερτι στα πρώτα λεπτά των δυο ημιχρόνων (9' και 51') διέλυσαν τα όνειρα της Ελλάδας για κάτι καλό στο ματς και ουδέποτε κατάφερε να απειλήσει επί της ουσίας. Πλέον, με έναν πόντο σε τρία παιχνίδια μπορεί μονάχα να προβληματίζεται για την συνέχεια, την ώρα που με εννέα οι Βορειοϊρλανδοί "καλπάζουν" για την πρόκριση.

Το ρεπορτάζ του αγώνα με φωτο και βίντεο ΕΔΩ


Ανασκόπηση αγώνα
Αν με την Φινλανδία αυτό που κυρίως κράτησε η Εθνική ομάδα, ήταν το καλό πρώτο ημίχρονο, κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία καλύτερα να το ξεχάσει. Παρά το φουλ επιθετικό σχήμα από τον Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2 και τους Μήτρογλου-Κλάους μπροστά, ήταν ελάχιστα επικίνδυνη για την εστία του Κάρολ, ο οποίος πέρασε ένα μάλλον ξεκούραστο πρώτο 45λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έστειλαν το πρώτο "καμπανάκι κινδύνου" με την κεφαλιά του Λάφερτι (7'), την οποία εξουδετέρωσε ο Καρνέζης, αλλά φαίνεται πως δεν ήχησε δυνατά στ' αυτιά των διεθνών μας, που δυο λεπτά μετά είδαν τον Γουόρντ ανενόχλητο από την περιοχή να στέλνει με (άτσαλο) δεξί σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο, η Εθνική κυνηγούσε.

Στο 16', ο Σταφυλίδης πέρασε αντί του τραυματία Βύντρα και η αλήθεια είναι πως είχε διάθεση, κατέβαινε αρκετά, όμως οι περισσότερες σέντρες του από αριστερά δεν είχαν αποτέλεσμα. Η μπάλα κυκλοφορούσε με δυσκολία, οι παίκτες του Ο' Νιλ είχαν κλείσει καλά τους χώρους και η "γαλανόλευκη" αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις, με εξαίρεση αυτή του Καρέλη (34'), ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κάρολ, αλλά δεν τσίμπησε σωστά την μπάλα, ενώ στο 36' σουτ του Τοροσίδη κατέληξε άουτ από πλάγια θέση.

Αντί, λοιπόν, να γίνει το 1-1, οι Βορειοϊρλανδοί βρέθηκαν "φάτσα" με ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Λάφερτι ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μανωλά, αλλά ο κεραυνός που εξαπέλυσε με το αριστερό χτύπησε -ευτυχώς- στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη, με το "πάγωμα" πάντως να είναι εμφανές στην σκέψη και μόνο του 0-2 πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου εφιαλτικό για την Εθνική μας. Το γκολ του Λάφερτι στο 51' σε υποδειγματική αντεπίθεση, διέλυσε κάθε όνειρο και σκέψη για ανατροπή των εις βάρων της δεδομένων. Πλέον, έπρεπε να βάλει τρία γκολ και αυτό δεν προέκυπτε από πουθενά με βάση την εικόνα του αγώνα.

Κάτι ψευτοευκαιρίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον... θεατή Κάρολ, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά στο σουτ του Ταχτσίδη στο 65', αλλά πέραν τούτου ουδέν. Μηδέν σχέδιο στην ανάπτυξη, οι χώροι καλά κλεισμένοι, άπαντες σε κακή βραδιά και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Ό,τι και αν έκαναν οι παίκτες του Ρανιέρι, δεν έπιανε και η ήττα ερχόταν φυσιολογικά.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον κόσμο να "σφυρίζει" την ομάδα για την πολύ κακή εικόνα, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί έτρεξαν στους φίλους τους που βρίσκονταν σε ντελίριο ενθουσιασμού. Μούδιασμα, απογοήτευση, θλίψη και προβληματισμός από τη μια, ανείπωτη χαρά από την άλλη. Η Εθνική μας είναι για τα καλά με την "πλάτη" στον τοίχο και έστω τώρα οφείλει να δείξει τα αντανακλαστικά της.

Η φάση του αγώνα
Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετικό. Υποδειγματική μπαλιά στον Λάφερτι, αυτός άδειασε υπέροχα τον Σταφυλίδη, έκανε την κούρσα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Καρνέζη. Πολύ όμορφο τέρμα από την αρχή ως το φινάλε.

Ο διαιτητής
Δεν επηρέασε τον αγώνα, πέρασε απαρατήρητος, σωστά δεν δίνει το πέναλτι που ζήτησε η Εθνική στο φινάλε του πρώτου μέρους για χέρι στην περιοχή, ήταν κοντά στις φάσεις και γενικά προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και να μην αδικήσει κάποια από τις δυο ομάδες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Λάφερτι ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την ελληνική εστία. Απείλησε στο 6', είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 51'. Μια γεμάτη εμφάνιση από τον στράικερ των φιλοξενούμενων.

Μας άρεσε
Η ομάδα του Μάικλ Ο' Νιλ ήξερε τι ήθελε στον αγώνα, ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και προετοιμασμένη για το ματς, τακτικά παίρνει άριστα και έφτασε εύκολα και δίκαια στο τρίποντο. Απέδειξε γιατί έχει "3 στα 3" ως τώρα στον όμιλο και είναι πρώτη. Επίσης, οι φίλαθλοί της Βόρειας Ιρλανδίας φώναζαν από το 1' μέχρι το 90' και η κερκίδα τους ήταν εκπληκτική.

Δεν μας άρεσε
Τα πάντα σχετικά με την Εθνική μας. Όλα ήταν λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν λειτούργησε τίποτα σωστά, ο Ρανιέρι επέλεξε να κατεβάσει επιθετικά την ομάδα του και δεν δικαιώθηκε, πλάνο συγκεκριμένο δεν υπήρχε, το παιχνίδι μας ήταν άναρχο και η ήττα είναι φυσιολογική. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη συνέχεια.
http://www.sport24.gr/

Αναγνώρισε τα λάθη του και προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Ρανιέρι!


Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Κλαούντιο Ρανιέρι απέδωσε το νέο άσχημο αποτέλεσμα σε έλλειψη συγκέντρωσης, ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και σημείωσε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να παίξει περισσότερο ως ομάδα

Ο Ιταλός προπονητής τόνισε ακόμα πως οι αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα χρειάζονται χρόνο και υποστήριξε πως τίποτα δεν έχει κριθεί παρότι η Εθνική είναι σε μειονεκτική θέση.

Αρχικά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε κακή αρχή και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε το γκολ στα πρώτα λεπτά και μετά έπρεπε να παίξουμε δυνατά σε μια συμπαγή ομάδα, που ήξερε να κλείνει τους χώρους. Είπαμε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε και να μην δεχθούμε γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά αυτό κάναμε. Δεν πιστεύω πως είχαμε καλή ισορροπία στην μεσαία γραμμή».

Στην συνέχεια, ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για:

Το επίπεδο της Βορείου Ιρλανδίας: «Είχα δει την Βόρεια Ιρλανδία στα προηγούμενα ματς και έδειξα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Όμως, αυτό ακριβώς δεχθήκαμε. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη».

Το αν ανησυχεί για το γεγονός πως η εμπιστοσύνη προς τον ίδιο δεν είναι η ίδια: «Όταν θες να αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να το αλλάξεις όλο. Δεν είναι εύκολο αυτό».

Το αν προλαβαίνει η ομάδα να μπει στην δυάδα ή πάει για τον στόχο της τρίτης θέσης: «Κατά την άποψή μου όλα είναι ανοικτά. Είμαστε σε μειονεκτική θέση, αλλά όταν έρχεται αλλαγή, χρειάζεται χρόνος. Για παράδειγμα μερικοί παίκτες κατάφεραν να δεχθούν την αλλαγή μας. Δεν έχουμε τον χρόνο, αλλά πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με τις διακοπές, αλλά μέσω από τα παιχνίδια, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Το πιστεύει πως έρχεται η… καταστροφή: «Πιστεύω ότι έχουμε πολλά παιχνίδια. Έχουμε 21 βαθμούς μπροστά μας. Πρέπει να περιμένουμε πριν πούμε οτιδήποτε».

Το η Βόρεια Ιρλανδία κέρδισε το ματς ή το έχασε η Ελλάδα και αν η αλλαγή του Αθανασιάδη είναι λόγω τραυματισμού: «Ο Αθανασιάδης ήταν πολύ καλός. Μου άρεσε στην Φινλανδία. Είναι ένας μοντέρνος επιθετικός. Αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις και θέλησα να τον αντικαταστήσω για να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι δύσκολο να πούμε αν εκείνοι άξιζαν τη νίκη ή εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Είναι κάπως στην μέση. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αν και ξέραμε πως θα παίξουν, ενώ αυτοί αγωνίστηκαν σωστά».

Το αν μπορεί η Εθνική Ελλάδας μπορεί να παίξει επιθετικά: «Εγώ όταν κάποιο λάθος ξέρω να αναγνωρίζω τις ευθύνες μου. Προσπαθώ πάντα να δώσω το καλύτερο και αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν παίζαμε συγκεκριμένο παιχνίδι με την μπάλα κάτω, τότε η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούσε να είχε υπεροχή. Εμείς χάσαμε λόγω στημένης φάσης και αντεπίθεσης. Χάσαμε γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και όχι ότι δεν παίξαμε καλά».

Το αν ο λίγος χρόνος που είχε από την αρχή είναι το πρόβλημα, μια και έκανε πειραματισμούς μέσα στα παιχνίδια: «Συμφωνώ με αυτό. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος. Όταν θες να αλλάξεις κάτι, κάποια πράγματα θα πάνε καλά και άλλα όχι. Θέλω να στέκομαι μόνο στα καλά πράγματα στην ομάδα μου».

Το αν οι παίκτες του έπαιξαν καλά ατομικά και όχι συνολικά: «Δεν είπα ότι οι παίκτες μου έπαιξαν καλά. Είπα ότι έδωσαν τα πάντα, ατομικά και όχι ως ομάδα. Τρέξαμε περισσότερο σήμερα, αλλά οι αντίπαλοί μας μοίρασαν το παιχνίδι σε όλους τους παίκτες και για τον λόγο αυτό πήραν τη νίκη».

Τις δυσκολίες των παικτών να μάθουν τα δικά του θέλω ή ο ίδιος να μάθει τους παίκτες: «Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε μεγάλο χρόνο μαζί. Είδα τα δικά μου λάθη και τα λάθη των παικτών μου και μπορώ να τους τα πω, αλλά θα έχω την ευκαιρία να τους δω σε έναν μήνα».

Το πρόβλημα δημιουργίας φάσεων και των λίγων γκολ: «Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην δεχόμαστε γκολ. Για να μπορέσω να το λύσω αυτό, παίξαμε με δύο επιθετικούς, τους Μήτρογλου και Αθανασιάδη. Τους είπα να γυρίζουν όταν ήμασταν στην άμυνα και να βγαίνουν στην πλάτη των αντιπάλων, αλλά δεν πήραν τις πάσες που έπρεπε. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά, να συνεργαστούμε κατάλληλα και να βρούμε αυτές τις πάσες που θέλουμε».

Το αν ήταν λάθος να παρουσιαστεί η Ελλάδα με δύο παίκτες στην άμυνα: «Το πρόβλημα δεν ήταν τα χαφ. Αν ήταν έτσι, η Βόρεια Ιρλανδία θα ήταν κυρίαρχη. Νομίζω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο γκολ, όλες οι γραμμές δεν ήταν σε σωστή ισορροπία. Επίσης το πρώτο γκολ το δεχθήκαμε όταν είχαμε δύο μέσους και το δεύτερο με τρεις μέσους, άρα το πρόβλημα δεν ήταν εκεί».

Το αν υπάρχει μεγάλο άγχος στην ομάδα: «Αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο γκολ δύο αντίπαλοι δεν είχαν επιτήρηση. Άρα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο, ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Αλλά στο δεύτερο, μετά το γκολ δεν το κάναμε όπως θα ήθελα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom