Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γκάφα του Ιράκ: Εφοδίασε κατά λάθος τους τζιχαντιστές


H Ιρακινή Πολεμική Αεροπορία υπέπεσε σε γκάφα ολκής καθώς αντί να εφοδιάσει με τρόφιμα και πυρομαχικά τους στρατιώτες της εφοδίασε τους... τζιχαντιστές!

"Μερικοί πιλότοι αντί να πετάξουν τα εφόδια πάνω από την εναέρια περιοχή του Ιρακινού στρατού, τα πέταξαν... λίγο πιο εκεί, στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο Hakim Al-Zamili, μέλος της Ιρακινής βουλής και ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Οι στρατιώτες μας είχαν άμεση ανάγκη από τον εν λόγω εφοδιασμό τον οποίο δεν έλαβαν ποτέ εξαιτίας του κακού σχεδιασμού των διοικητών του στρατού και της έλλειψης εμπειρίας των πιλότων με αποτέλεσμα να βοηθήσουμε άθελά μας τους τζιχαντιστές που μάχονται τους στρατιώτες μας", προσέθεσε.

Το περιστατικό συνέβη στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το Πεντάγωνο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και παρέπεμψε στις Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Η αξιοπιστία του Ιρακινού στρατού ήταν ένα θέμα από τότε που ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα εντείνει την στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Οι ΗΠΑ τον Ιούνιο άρχισαν να ενισχύουν την στήριξη στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΗuffingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom