Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Καταθέσεις-φωτιά για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη,του φιλάθλου του Εθνικού

ΡεπορτάζΧαράλαμπος Μπελιάς
 Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν δύο ακόμα οπαδοί οι οποίοι προστέθηκαν  στον «πυρήνα» των δραστών της δολοφονικής επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Κώστα Κατσούλη και τον σοβαρό τραυματισμό του επίσης φίλαθλου του Εθνικού Σταύρου Πόλη. Πρόκειται για τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου, στη Ν.Αλικαρνασσό Ηρακλείου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εθνικό.
Μάλιστα από στιγμή σε στιγμή, αν και με καθυστέρηση αρκετών
ημερών, αναμένεται να εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης αφού στην αρχική διαδικασία δεν είχαν επιδειχθεί σε μάρτυρες και θύματα ούτε καν οι φωτογραφίες τους για αναγνώριση.
Και αυτό την στιγμή που τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους στην απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας του Β’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Ηρακλείου Μαρίας Σπυριδάκη τους κατονόμαζε. Ο εν λόγω κατηγορούμενος που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται αναφέρει εγγράφως μεταξύ άλλων: “Τον κ.Κατσούλη τον αναγνώρισα από τις φωτογραφίες. Εγώ δεν τον χτύπησα. Τον είδα όμως χάμω τον Κατσούλη και κάποιους που τον χτυπούσαν με τα πόδια στο κεφάλι. Αυτοί που τον χτυπούσαν είναι οι Α.Κ. και Β.Μ. . Δεν γνωρίζω άλλα στοιχεία γι αυτούς. Είναι κάτοικοι και οι δυο Αλικαρνασσού αλλά δεν ξέρω ακριβή διεύθυνση. Ο Α.Κ. είναι γύρω στα 30-35 ετών και ο Β.Μ. είναι γύρω στα 27. Παρατήρησα ότι ο Α.Κ. τον χτυπούσε με τα πόδια και ο Β.Μ. με ένα μεταλλικό κάδο από αυτούς που υπήρχαν στο γήπεδο. Ήταν πολλά άτομα πάνω από τον Κατσούλη αλλά πάνω στον πανικό δεν συγκράτησα τους άλλους.  Εγώ τότε έτρεξα και απομάκρυνα τον Α.Κ.”. Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρει μάλιστα: “Πιστεύω ότι αυτοί που με αναγνώρισαν με μπερδεύουν με την Α.Κ. με τον οποίο μοιάζουμε πάρα πολύ”.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 40χρονου Στ.Πόλη και της 34χρονης συντρόφου του, κ.Πέτρο Μαντούβαλο, οι δύο που κατονομάζονται είναι μεταξύ των οκτώ ατόμων  που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης και τα οποία δεν είχαν ταυτοποιηθεί από τη αστυνομία, στο  πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο Σταύρος Πόλης μαζί με τη σύντροφό του αφού είδαν το φωτογραφικό υλικό, αναγνώρισαν τους δύο οπαδούς, 34 και 26 ετών, ότι μετείχαν στην δολοφονική επίθεσης σε βάρος του και σε βάρος του αδικοχαμένου φίλαθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη.
"Είναι δολοφόνοι"
«Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν να μας σκοτώσουν. Είναι δολοφόνοι. Είμαι σοκαρισμένος. Μου έχουν σπάσει το σαγόνι και δεν μπορώ να φάω, έχω κάνει ράμματα στο μέτωπο.  Ήταν 30-40 άτομα, εκείνοι όμως που χτυπούσαν με μίσος ήταν 7-8. Δίπλα στον Κώστα ήμουν. Είχαν πιάσει τον Κώστα και τον χτυπούσαν με μπουνιές πίσω στο κεφάλι, με μίσος. Και εμένα το ίδιο, με σιδερογροθιά, και τον Κώστα», σχολίασε φανερά σοκαρισμένος ο κ.Πόλης.
Σε ό, τι αφορά στους υπόλοιπους που ενεπλάκησαν στην επίθεση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, η επίθεση έγινε από πολύ περισσότερα άτομα αλλά κάποιοι από αυτούς επέδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα.
Αναλυτικά ο μάρτυρας Κ.Κ. περιγράφει στην κατάθεση του στην αστυνομία την στιγμή της επίθεσης κάνοντας λόγο για “πενήντα με εξήντα οργανωμένα” άτομα. “Όταν ξεκίνησαν να μας χτυπάνε, με φώναξε μια κοπέλα από πίσω και μου είπε: “έλα πίσω γιατί εσένα δείχνουν και κρατάει μαχαίρι”.
Ο ίδιος στην συνέχεια αναφέρει ότι απομακρύνθηκε σημειώνοντας όμως ότι δεν είδε κανέναν να κρατάει μαχαίρι. Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του αναφέρεται σε έναν από τους φερόμενους ως δράστες τον οποίο αναγνώρισε λέγοντας ότι “όση ώρα ο Κατσούλης προστάτευε τους ευάλωτους, ένα άτομο εύσωμο με μούσι που φορούσε μαύρο καπέλο, τον χτυπούσε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μίσος επανειλημμένα”.
“Όλοι μαζί το κάναμε”
Και στο διαβιβαστικό της αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου αναφέρεται για έναν από τους αρχικούς κατηγορούμενος που συνελήφθη μετά τα επεισόδια από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. σε σχολικό συγκρότημα δίπλα από το γήπεδο ότι “κατά την διάρκεια της ακινητοποίησης τους αλλά και της προσαγωγής του στην υπηρεσία μας, ο ίδιος αυθόρμητα δήλωσε ότι “όλοι μαζί το κάναμε αυτό και τώρα θα μπλέξω μόνο εγώ” παραδεχόμενος κατά κάποιο τρόπο την συμμετοχή του στη συμπλοκή”.
«Είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που μαυρίζει τον αθλητισμό και έχει ρίξει στο πένθος οικογένειες. Κάποιος και κάποιοι αυτή τη στιγμή κοιτάνε τα γεγονότα και γελάνε! Συμμετείχαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, στη δολοφονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας και γελάνε, είναι ελεύθεροι» σχολίασε ο συνήγορος του κ.Σταύρου Πόλη, Πέτρος  Μαντούβαλος, προσθέτοντας ότι «το καλύτερο μνημόσυνο για το νεκρό είναι να πουν την αλήθεια αυτοί που φυγοδικούν και όσοι πρέπει να τιμωρηθούν, να τιμωρηθούν». 
Τα δύο νέα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζονται, έρχονται να προστεθούν στους ήδη τέσσερις γνωστούς κατηγορουμένους της υπόθεσης, εκ των οποίων οι τρεις (ο 27χρονος Κ.Β., ο 24χρονος Κ.Α. και ο 32χρονος Μ.Λ.) έχουν προφυλακιστεί προσωρινά, ενώ ο 22χρονος Μ.Β. έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom