Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο θρυλικός Λουκάνικος, ο "σκύλος επαναστάτης" (φωτο & βίντεο)

Ο σκύλος - σύντροφος των διαδηλώσεων που γάβγιζε προς μια πλευρά μόνο
Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων


«Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που φρόντιζε τον θρυλικό «Λουκάνικο» τον σκύλο σύμβολο των διαδηλώσεων, ο οποίος στην πραγματικότητα λεγόταν Θόδωρος.

Ο Λουκάνικος ήταν πάντα σύντροφος των διαδηλωτών από τη χρονιά που δολοφονήθηκε Αλέξης Γρηγορόπουλος μέχρι το Μνημόνιο και απέναντι στις δυνάμεις καταστολής. Μαζί του ασχολήθηκαν το CNN, το ΒΒC, το Al Jazeera.
Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. Η παγκόσμια αναγνώριση έγινε όταν το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011!.
image
image
image
«Γύρω από τον λαιμό του έχει γραμμένο σε μια μεταλλική ταυτότητα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, το όνομά του και τίποτε άλλο. Δεν είναι άστεγος, αν και προτιμά να ζει μια ρέμπελη ζωή. Έχει σπίτι κοντά στα Εξάρχεια, το σπίτι του κυρίου Αχιλλέα, ενός συνταξιούχου Αθηναίου με αγάπη στα αδέσποτα αυτής της περίεργης πόλης. Εκεί κοντά μεγάλωσε, εκεί ανδρώθηκε (προτού στειρωθεί) μέχρι να καταλάβει πως ο προορισμός του είναι ο κόσμος, η φασαρία, η μάχη και η διασημότητα. Μέχρι να αρχίσει να αλητεύει στην πλατεία Συντάγματος και – όπως όλοι οι σωστοί κινηματογραφικοί επαναστάτες – να αποκτήσει και ψευδώνυμο: Λουκάνικος, γνωστός διεθνώς ως «riot dog». Κατά κόσμον, Θοδωρής», έχει γράψει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος σε αφιέρωμα του BHMAgazino για τον σκύλο της εξέγερσης.
image
»Όλα ξεκίνησαν το 2008. Ο Θοδωρής ήταν τριών, η πόλη παλλόταν από τις πρώτες της έντονες αστικές μάχες και ο μικρός σκύλος έβρισκε την αλήθεια του. Το παρατσούκλι "Λουκάνικος" ήρθε αργότερα: "Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την έμπνευση των νονών, η αγάπη του για τα αλλαντικά είναι αταβιστική" εξηγεί ο περήφανος πατέρας. Τις Κυριακές, όλες τις Κυριακές, η Βενετία, μια κοπέλα που αγαπάει τα ζώα, αναλαμβάνει να τον ταΐσει: "Με συμπαθεί, αλλά όταν έρχομαι με το μηχανάκι του φίλου μου και φοράμε άσπρα κράνη, συνήθως μας γρυλίζει απειλητικά μέχρι να τα βγάλουμε"»....
Οπως ανέφερε το left.gr, η υγεία του Λουκάνικου, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom