Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εγνατία: Ο συνοδηγός ''αδειάζει'' τον οδηγό της μοιραίας νταλίκας - Νέα τροπή στις συνθήκες της φονικής καραμπόλας - Η διαπίστωση του πραγματογνώμονα!


- Την ώρα που ο οδηγός παίρνει το δρόμο για την ανακρίτρια τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν
- Άλλη εκδοχή δίνει ο οδηγός και άλλη ο συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας που έσπειρε τον θάνατο
- Τι διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας που συμμετέχει στις έρευνες από τη πρώτη στιγμή στην Εγνατία
- Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση 18χρονης κοπέλας που τραυματίστηκε στο δυστύχημα

Στην ανακρίτρια Βέροιας απολογείται, σήμερα, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που την περασμένη Κυριακή σκόρπισε τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη σφοδρότατη καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.

Ο Ρουμάνος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Στην απολογία του αναμένεται να επαναλάβει τον ισχυρισμό του περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι το φορτηγό είχε πρόβλημα στα φρένα για 23 χιλιόμετρα. Ωστόσο ο πραγματογνώμονας, αλλά και ο συνοδηγός του, λένε ότι το πρόβλημα προέκυψε πολύ αργότερα. "Το πρόβλημα με τα φρένα το καταλάβαμε στις τελευταίες σήραγγες. Περίπου 6 χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος", είπε ο συνοδηγός στη δική του κατάθεση.

Αλλά και ο πραγματογνώμονας που συμμετέχει στις έρευνες στην πρώτη εκτίμησή του κάνει λόγο για πρόβλημα στα φρένα λίγο πριν το σημείο του δυστυχήματος. Όπως λέει ο οδηγός αναγκάστηκε να πατά συνεχώς τα φρένα σε όλη την κατηφορική διαδρομή με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρει και όταν έφτασε στο μποτιλιάρισμα δεν μπόρεσε να σταματήσει.

Ήδη, για την υπόθεση απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα. Φέρεται να απολογήθηκε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι γιατροί επιχείρησαν χθες να την αποσωληνώσουν χωρίς όμως επιτυχία και παραμένει ακόμη τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα σε καταστολή.

Επτά τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας ανάμεσά τους και ένας 76χρονος ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Την ίδια ώρα ακόμη δεν έχει απαντηθεί ποιος ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας την ώρα των έργων...
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom