Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Έξι συλλήψεις,καλάσνικοφ, σφαίρες και πλαστές ταυτότητες στις "γιάφκες" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα και μία σύλληψη

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε μεγάλη πολυεθνική στον Πειραιά
Παρεμπιπτόντως η τρόικα είναι στην Αθήνα!

Έξι συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι τώρα μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ, πιστόλια, φωτοβολίδες και πλαστές ταυτότητες μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εδώ και μήνες είχαν "ακούσματα" με το σούπερ κοριό της Υπηρεσίας, για επικείμενο χτύπημα με στόχο: "...να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα".



Ο ένας από τους έξι συλληφθέντες βρισκόταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση άλλωστε. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση σε σπίτια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν κυρίως όπλα, πυρομαχικά και πλαστές ταυτότητες.

Έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί πέντε Έλληνες, ο 30χρονος, δυο 26χρονοι και ένας 23χρονος, μια γυναίκα 25 ετών και ένας Αλβανός 30 ετών. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αλλά δεν θα κατηγορηθούν για τρομοκρατία αλλά για κατοχή εκρηκτικών, οπλοκατοχής και πλαστογραφίας. 


Στο σπίτι στην Αθήνα όπου φιλοξενούνταν προσωρινά ο ένας 26χρονος αλλά και στο πατρικό του σπίτι στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
- πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
-121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm,
- 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
- 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,
- πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ),
- ηλεκτρονικός εξοπλισμός,
- δυο φωτοβολίδες πυρσοί,
- δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.


Σε δυο σπίτια του 30χρονου συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:
- πλήρης αμυντική χειροβομβίδα,
- πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ,
- περίστροφο διαμετρήματος 38 mm ,
- 5.000 ευρώ,
- αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.


Στο σπίτι 30χρονου Αλβανού στην Αθήνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης 

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο 30χρονος Σαλονικιός, φέρεται από την Αντιτρομοκρατική κατά το παρελθόν να είχε στενές σχέσεις με έναν από τους κατηγορούμενους για την συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς.

Η σχέση αυτή ιδιαίτερα μετά την σύλληψη του Σ.Μ. με την κατηγορία της αποστολής τρομοδέματος στον πρώην Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δ. Χωριανόπουλο, είχε μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών και οι αστυνομικοί έβλεπαν τον 30χρονο να πραγματοποιεί συχνά ταξίδια από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα και με μόνιμο προορισμό την περιοχή των Εξαρχείων.


Από τις παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει τις επαφές του συγκεκριμένου ατόμου, με πρόσωπα που έχουν σχέση με το πολιτικό χώρο των Αντιεξουασιαστών και κυρίως με το κομμάτι που έχει ιδεολογική σχέση με την Συνωμοσία τις Φωτιάς ενώ παράλληλα διατηρούσαν φιλική σχέση με το προφυλακισμένο Σ.Μ.


Η έφοδος στα δυο σπίτια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά έγινε με σκοπό να προλάβει η ΕΛ.ΑΣ ενδεχόμενο χτύπημα από την ομάδα των τριών, που φέρεται να έχει περιφερειακή σχέση με την Συνωμοσία τις Φωτιάς.

Νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα - Μία σύλληψη - Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε μεγάλη πολυεθνική στον Πειραιά
- Συνελήφθη 30χρονος που φέρεται να έχει σχέση με το περιβάλλον Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα
- Οι αστυνομικοί βρήκαν σχέδια επίθεσης σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία του Πειραιά
- Βρέθηκε ημιτελές σχέδιο με διαδρομές γνωστού εφοπλιστή
- Επίσημες ανακοινώσεις από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον Β. Κικίλια το απόγευμα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 30χρονος που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συνδέεται με το περιβάλλον του Νίκου Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα, σε κλειστό γκαράζ διώροφου κτιρίου, βρέθηκαν ολοκληρωμένα σχέδια για επίθεση στις εγκαταστάσεις μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε Πειραιά και Πάτρα. Επίσης, βρέθηκε ημιτελές σχέδιο με διαδρομές που ακολουθεί γνωστος εφοπλιστής.

Για την υπόθεση θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια στις 6 και μισή το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom