Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επέμβαση των ΜΑΤ στο υπουργείο Παιδείας - Συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών


Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν οι νεαροί προσπάθησαν να ανοίξουν την καγκελόπορτα προκειμένου να μπουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι μαθητές έσπρωξαν την καγκελόπορτα, πίσω από την οποία βρίσκονται παρατεταμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, και πέταξαν μια σακούλα με σκουπίδια προς την πλευρά τους.


Λίγο μετά τις 13:35 οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επέμβαση ώστε να απομακρύνουν τα παιδιά από την καγκελόπορτα, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών.
Σε ένδειξη καλής θέλησης και προκειμένου να μην τραυματιστούν οι μικροί μαθητές, οι φοιτητές που παίρνουν επίσης μέρος στη συγκέντρωση υπαναχώρησαν, με αποτέλεσμα τα πράγματα να ηρεμήσουν. 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές από σχολεια της βορειοανατολικής Αττικής, που διαμαρτύρονται για το νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, όπως επίσης και φοιτητές που εναντιώνονται στη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών και τις μετεγγραφές.

Επί τόπου βρίσκονται και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων από διάφορες σχολές της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παράδοση της φύλαξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε εταιρείες σεκιούριτι.

Λίγο πριν τις 14:00 μαθητές και φοιτητές αποχώρησαν από το σημείο. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom