Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ: 9,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση,καταλληλότερος όμως για πρωθυπουργός ο Αντωνάκης με 40%!!!!

Το 'χουμε ξαναγράψει ότι δεν πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις.Τις διαβάζουμε όμως γιατί έχουν πλάκα!
Ζείδωρον

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά του με την ΝΔ στις 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν 8 μονάδες. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αυξάνουν έστω και οριακά τις δυνάμεις τους ενώ αισθητή πτώση σημειώνει η Χρυσή Αυγή. Σε μια άλλη ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας, με την συντριπτική πλειοψηφία 65% να θεωρεί ότι «ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης».

Mε ποσοστό 29,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στη δεύτερη θέση η ΝΔ με 20,4%. Οι αναποφάσιστοι έρχονται... τρίτη δύναμη με ποσοστό 8,8% ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν «άλλο κόμμα». Στο 5% βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή με το Ποτάμι να την ξεπερνά με ποσοστό 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,8% ενώ οι ΑΝΕΛ παίρνουν ποσοστό 2,3%. Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ ενώ η ΔΗΜΑΡ παίρνει μόλις 0,4%. Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Παράσταση νίκης
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς το 66% των ερωτηθέντων απαντά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές. Το 23% απαντά ότι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα είναι η ΝΔ. 
Ψήφος εμπιστοσύνης


Σχετικά με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία ζήτησε η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλαδή το 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης. Το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μόλις το 7% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα ότι δεν έχει γνώμη για το ζήτημα ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ». 
Συσπειρώσεις των κομμάτων
Η ΝΔ εξακολουθεί να χάνει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ (12%), λιγότερο προς τους ΑΝΕΛ αλλά έχει ελαχιστοποιήσει τις διαρροές προς την Χρυσή Αυγή. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την μεγαλύτερη συσπείρωση όσων τον ψήφισαν το 2012, έχει μικρές απώλειες προς την ΝΔ αλλά και προς το Ποτάμι (2%).
Το ΠΑΣΟΚ χάνει ψηφοφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις, με περίπου το εν τρίτο (28%) να στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό προς την ΝΔ (10%). 
Καταλληλότητα για πρωθυπουργός
Μοναδικό σημείο στο οποίο υπερέχει η ΝΔ είναι το ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος με ποσοστό 40% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 34%. Το 25% απάντησε αυθόρμητα ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. 
Mε δημοσκοπήσεις κάθε μήνα το Tvxs καταγράφει συστηματικά τις εξελίξεις συνεχίζοντας την συνεργασία του με την Palmos Analysis, που προσέγγισε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεωντα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου.
Δείτε αύριο στο tvxs.gr: Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινοβουλευτική δύναμη και αυτοδυναμία και επίσης: Θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υποσχέσεις Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη;
Η ταυτότητα της έρευνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom