Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Μπάγερν σκόρπισε 7-1 τη Ρόμα των Τοροσίδη,Μανωλά και Χολέμπας μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης (βίντεο)

Μήπως ο διασυρμός της Ρόμα εξηγεί και τα χάλια της Εθνικής μας;

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές της βραδιές. Η Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης στη Ρώμη, διέλυσε με 7-1 την Ρόμα και έστειλε μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Βαυαροί έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 5-0 και απλά στο δεύτερο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ ακόμη περισσότερο.

Φυσικά το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής και το μόνο που μένει είναι η...
μαγεία των φιλοξενούμενων κατά διαστήματα. Μόλις στο 9' ο Ρόμπεν μετά από ασίστ του Λαμ με εκπληκτικό πλασέ έκανε το 0-1, πριν ξεκινήσει η... καταιγίδα. Στο 10' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Νόιερ έβγαλε το πλασέ του Ζερβίνιο και στο 23' ο Γκέτσε έπαιξε πανέμορφα το 1-2 με τον Μίλερ για το 0-2! Ο Ντε Σάνκτις ήταν σε κάκιστη βραδιά και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη συντριβή των Ρωμαίων.

Στο 25' μετά από σέντρα του Μπερνάτ από αριστερά ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έκανε και το 0-3, ενώ στο 30' ο Ρόμπεν μετά από ασίστ του Πολωνού και λάθος του Ντε Σάνκτις έκανε και το 0-4! Ο εφιάλτης για τους παίκτες του Γκαρσία, που δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να κοντράρουν τους αντιπάλους τους και στο 36' ο Μίλερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε χέρι του Μανωλά έκανε το 0-5, για να γίνει η Μπάγερν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League, που σκοράρει 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας!

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκουαρδιόλα αποφάσισαν να κατεβάσουν ταχύτητα. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και δείχνοντας σαφώς καλύτερη εικόνα επιθετικά έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ζερβίνιο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 53', και τον Φλορέντσι στο 54'. Ο Νόιερ έκανε μία από τις αποκρούσεις της σεζόν στο 61' σε κοντινό πλασέ του Ιβοριανού.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 66', όταν μετά από σέντρα του Ναϊνγκολάν από αριστερά ο Ζεβρίνιο με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-5. Το μαρτύριο δεν είχε τελειώσει για την Ρόμα. Στο 78' μετά από πανέμορφο πάσα του Ρόμπεν και εκπληκτικό τελείωμα του Ριμπερί ήρθε και το 1-6, ενώ στο 80' ο Ραφίνια έκανε το σουτ, ο Ντε Σάνκτις ακόμη ένα λάθος και ο Σακίρι προ του Μανωλά πλάσαρε άψογα για το τελικό 1-7... Αν δεν έχανε και ο Ριμπερί μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα...

Η Μπάγερν, λοιπόν, πέτυχε για δεύτερη φορά στην ιστορία της 7 εκτός έδρας στην Ευρώπη μετά το 7-3 επί της Λέγκια για το Κύπελλο UEFA το 1988 και η πρώτη που σκοράρει 7 σε ιταλικό έδαφος.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μπιβά, Κόουλ (46' Χολέμπας), Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς (79' Λιάγιτς), Ιτούρμπε, Ζερβίνιο, Τότι (46' Φλορέντσι)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια (60' Ραφίνια), Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Γκέτσε (79' Σακίρι), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι (68' Λεβαντόφσκι)


http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom