Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ποινική δίωξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια μετά από 4 χρόνια - Κατ' αγνώστων δραστών-μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών»!!!

Χτες θυμήθηκαν το Χρ. Ξηρό και μεις ρωτάγαμε:τι άλλο θα σκαρφιστούν μέχρι να ξεκουμπιστούν!
Ε,να που θυμήθηκαν και τη δολοφονία του αείμνηστου Σωκράτη Γκιόλια κι άσκησαν διώξεις κατ' αγνώστων δραστών.... πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το δηλαδή,αρκεί να γίνεται ντόρος και να 'χουν τα κανάλια να... παίζουν "τρομοκρατία"!
Ζείδωρον

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», η οποία είχε αναλάβει τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και ενός αστυνομικού, ασκήθηκε από την Εισαγγελία, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ενέργεια τής οργάνωσης.

Η δίωξη, που περιλαμβάνει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, ασκήθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, μετά την πρόσφατη αποστολή στην Εισαγγελία του υλικού που συγκέντρωσε για την οργάνωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τέσσερις κούτες.

Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα ισάριθμα χτυπήματα της οργάνωσης και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Οι επιθέσεις της "Σέχτας Επαναστατών"

Η «Σέχτα» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση με όπλα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι «γάζωσαν» το Τμήμα με δυο όπλα, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου scorpion. Είχε ακολουθήσει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι «γάζωσαν» τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Στις 17 Ιουνίου του 2009 μέλη της «Σεχτας» σκότωσαν, στα Πατήσια, τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα. Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, ενώ φρουρούσε τη μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ, την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου.

Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου του 2010

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγός του. Οι δράστες έριξαν 20 σφαίρες κατά του δημοσιογράφου, σχεδόν εξ επαφής. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Διαβάστε ΕΔΩ τα πάντα,όσα αφορούν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom