Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ντροπή! Παρέλαση - ξεπέτα 35 λεπτών για λίγους στην Αθήνα - Ματαιώθηκε η παρέλαση σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο λόγω καταρρακτώδους βροχής

ΜΑΤ και κάγκελα παντού για τη στρατιωτική παρέλαση

- Όλα τα παραλειπόμενα της φετεινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα
- Δεν γνώριζε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ότι έπρεπε να πάει στην δοξολογία
- Εξοργισμένοι οι γονείς που δεν τους άφησαν να δουν τα παιδιά τους
- Περισσότεροι οι αστυνομικοί και τα κάγκελα από τους θεατές


Κάποιοι την ονόμασαν παρέλαση - παρωδία. Κάποιοι άλλοι εξοργίστηκαν. Ειδικά οι γονείς των παιδιών που παρέλασαν στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας πέρασαν από φωτιά και σίδερο για να συνοδεύσουν τα βλαστάρια τους στο Ζάππειο.

Για να τα απολαύσουν να παρελαύνουν ούτε λόγος! Από μακριά και με τα κυάλια! Οι μόνοι που είδαν την παρέλαση και από καλό σημείο, ήταν οι επίσημοι και οι δημοσιγράφοι και οι φωτορεπόρτερ. Θλίψη δηλαδή για άλλη μια χρονιά.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τόσο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος δεν άργησε να πάει σητν Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι έπρεπε να πάει...



- Οι αστυνομικοί περισσότεροι από γονείς και μαθητές
- Παρέλαση - ξεπέτα με διάρκεια μόλις 35 λεπτά
- Κανείς δεν μπόρεσε να χειροκροτήσει τα παιδιά του - άλλωστε γι' αυτό δεν γίνονται οι παρελάσεις;
- Τα κάγκελα ήταν περισσότερα και από τους θεατές οι οποίοι έψαχναν μια γωνιά που να μπορούν να δουν κάτι...



Στο Ζάππειο τα μέτρα ήταν τόσο αυστηρά που γονείς και παιδιά περνούσαν από face control!
Ακούστε έναν γονιό να περιγράφει εξοργισμένος όλα όσα έχει περάσει από το πρωί:



Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ


ΜΑΤ και κάγκελα παντού για τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Για λίγους είναι και η σημερινή στρατιωτική παρέλαση που ξεκίνησε στις 11.00 στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι δρόμοι περιμετρικά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης θα είναι κλειστοί για τα ΙΧ, ενώ ένα τμήμα θα είναι κλειστό και για τους πεζούς.
ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Κλούβες των ΜΑΤ αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου για λόγους ασφαλείας.


Η παρέλαση διεξάγεται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Ματαιώθηκε η παρέλαση λόγω βροχής σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο


Η κακοκαιρία δεν επέτρψε τελικά να γίνει η παρέλαση στο Ρέθυμνο...
Aκυρώθηκε λόγω της συνεχούς νεροποντής, καθώς κρίθηκε ότι θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα στη διαδικασία.

Πάντως στο Ρέθυμνο είχαν στηθεί τα γνωστά κιγκλιδώματα και όλα ήταν έτοιμα, όταν στους ελάχιστους (λόγω της βροχής) συγκεντρωμένους ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι η παρέλαση ματαιώνεται.

Λόγω της δυνατής βροχής που ταλαιπωρεί την Ζάκυνθο από χθες το βράδυ δεν πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στο νησί, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος νωρίς το πρωί πήγε στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όπου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom