Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το θέμα που ντρόπιασε όλη την Ελλάδα - Οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά μένει στο αυτοκίνητο σε δρόμο του Ηρακλείου

Σήμερα που βγήκε το θέμα στα κανάλια συγκινήθηκαν και ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής...

Γροθιά στο στομάχι όλης της Ελλάδας η εικόνα της τετραμελούς οικογένειας στο Ηράκλειο Αττικής που εδώ και 16 μέρες ζει στο αυτοκίνητο. Οι γονείς έχασαν τις δουλειές τους και βρέθηκαν στο δρόμο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Εκ των υστέρων τρέχει η συντεταγμένη πολιτεία να βοηθήσει τους αξιοπρεπέστατους ανθρώπους. Συγκλονίζει η μάνα με τα λόγια της στο Newsit.

Είναι οι στιγμές που η οργή ξεχειλίζει. Που τα λόγια δε φτάνουν για να περιγράψουν την αναλγησία ενός συντεταγμένου κράτους, που η αξιοπρέπεια μια τετραμελούς οικογένειας μαζεύει τα μπογαλάκια της και στοιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο που το μετατρέπει σε σπίτι.




Το θέμα που ντρόπιασε όλη την Ελλάδα



Μια οικογένεια νοικοκυραίων, ο κύριος Νίκος με την κυρία Μαρία και τις δύο ανήλικες κόρες τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο Ηράκλειο Αττικής όταν τους έκαναν έξωση γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο. 
Οι αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι ζουν στο δρόμο τις τελευταίες 16 μέρες και ενώ το θέμα δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, μόλις σήμερα η συντεταγμένη πολιτεία "ξύπνησε" αφού το θέμα έπαιξε στα κανάλια. 
Ο κύριος Νίκος εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και έχασε τη δουλειά του ενώ το ίδιο συνέβη και στην κυρία Μαρία που ήταν σχολική τροχονόμος. 
Οι δύο τους κορες 14 και 16 ετών, έβαλαν τα κλαματα όταν η μαμά και ο μπαμπάς τους ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο και να ζήσουν στο αυτοκίνητο όπως εξομολογείται στην κάμερα του Newsit η κυρία Μαρία. 
Συγκλονίζουν τα λόγια της κυρίας Μαρίας στο Newsit "σήμερα είναι η 16η μέρα που εγώ, τα παιδιά μου και ο άντρας μου ζούμε στο αυτοκίνητο. Η μικρή μου κόρη που είναι 14 ετών έχει κάποιο πρόβλημα και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο στο Μενίδι. Χρωστάγαμε 4 νοίκια για το σπίτι στο οποίο μέναμε επί πολλά χρόνια.

Δεν έχουμε ούτε τα καθημερινά, ούτε μπάνιο, ουτε φαγητό. Φαγητό τρώμε όταν μας δίνουν οι άνθρωποι της γειτονιάς οι οποίοι βοηθάνε όσο μπορούν. Κοιμόμαστε εκ περιτροπής με τον άντρα μου μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά. Ο ένας κάθεται στο παγκάκι όταν κοιμάται ο άλλος.

Είναι απαίσια κυρίως για τα παιδιά μου. Τα τελευταία βράδια έκανε κρύο. Το μόνο που ζητάω είναι μια δουλειά και ένα σπίτι όχι από ελεημοσύνη. Ευχομαι κανένας άνθρωπος να μη βρεθεί στη θέση μας". 

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου αρνήθηκαν αρχικά να βοηθήσουν καταγγέλει η κυρία Μαρία. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά "απευθύνθηκα στο Δήμο, όχι στον ίδιο τον Δήμαρχο αλλά στις κοινωνικές υπηρεσίες και μου είπαν οτι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν από τη στιγμή που υπάρχει σπίτι από την πλευρά της πεθεράς μου. Ομως το σπίτι είναι πολύ μικρό και δεν μπορούσαμε να πάμε εκεί". 



Η λύση που άργησε 16 ολόκληρες μέρες



Ο Δήμος Ηρακλείου λοιπόν τρέχει και δε φτάνει εκ των υστέρων να λύσει ένα θέμα που ποτέ δεν έπρεπε να έχει φτάσει στα κανάλια. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος μαζί με εκπροσώπους από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας. 

Η περιφέρεια Αττικής όταν ενημερώθηκε για το θέμα συνέδραμε για να φιλοξενηθεί η οικογένεια σε κάποιo ξενοδοχείο στο Χαλάνδρι για τις επόμενες 4 μέρες. 

Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος "εγώ σημερα το πρωί το έμαθα και ήδη ζητήσαμε την βοηθεια του Ερυθρού Σταυρού για να φιλοξενηθεί η οικογένεια, αίτημα που έγινε δεκτό. Ωστόσο η οικογένεια δε θέλει να φιλοξενηθεί στις δομές του Ερυθρού Σταυρού γιατί δε θελουν να απομακρύνουν τα παιδιά απο τα σχολεία τους. Επίσης άμεσα βρήκαμε κάποια σπίτια και περιμένουμε από τη μητέρα να επιλέξει που θα εγκατασταθεί με την οικογένειά της. Στο δε μικρό παιδί που έχει και πρόβλημα υγείας και λαμβάνει φάρμακα τα οποία είναι ακριβά, εξασφαλίσαμε να τα λαμβάνει από το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου". 



Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του απλού κόσμού που δείχνει για μια ακόμη φορά πως ευτυχώς το ελληνικό φιλότιμο δεν έχει χαθεί. Ενας συνταξιούχος και ένας ακόμη πολίτης προσέφεραν τα σπίτια τους μέσω τηλεοπτικών εκπομών για να μείνει η οικογένεια ενώ δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα για την παροχή βοήθειας. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom