Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ερρίκος Ντυνάν: Σκάνδαλο πληρωμής δεδουλευμένων με... μίζες 25%


Απ' όποια πλευρά και αν επιχειρήσει κανείς να ασχοληθεί με το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν» θα πέσει πάνω σε απίστευτες ιστορίες και γεγονότα που πιστοποιούν το βρώμικο σχέδιο που εδώ και καιρό βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, για την αρπαγή του νοσοκομείου.

Όποια... πέτρα και αν σηκώσουμε, συνεχίζοντας την αποκαλυπτική έρευνα, γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων τέτοιων που πραγματικά μας προκαλούν μία και μόνο απορία.
Πώς γίνεται, μέχρι σήμερα να μην έχει ακόμη επέμβει η ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να διερευνήσει -έστω- αν από όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτουν παραβατικές συμπεριφορές και ενέργειες, ζημία για το ελληνικό δημόσιο και όποια άλλα αδικήματα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου οι υπεύθυνοι να κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της.
Σήμερα, το newsbomb.gr φέρνει στο προσκήνιο μια άλλη εξαιρετικά σημαντική πτυχή της υπόθεσης, που από μόνη της πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς αφορά το ιατρικό και πιθανότατα όχι μόνο προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο «σώζων εαυτόν σωθήτω» ήταν η άποψη που επικρατούσε στο ίδρυμα τον τελευταίο καιρό πριν το μεγάλο ξεπούλημα, που έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων εργαζόμενους και αντιπρόσωπους.
Τα δεδουλευμένα που χάθηκαν έγιναν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων που καιρό έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου με τις πορείες τους και τις διαμαρτυρίες τους, χωρίς βέβαια να ιδρώνει το αυτί της διοίκησης αφού ήξεραν ότι σε λίγο θα είχε ολοκληρωθεί το σχέδιο τους.
Την ίδια ώρα, όμως, στο αμαρτωλό ίδρυμα κάποιοι ήξεραν καλά το παιχνίδι που παιζόταν πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και όλων όσοι προμήθευαν επί χρόνια το νοσοκομείο τα απαραίτητα υλικά για τη λειτουργία του.
Γνώριζαν το σενάριο που έγραφαν οι επιτήδειοι της κυβέρνησης με τους επίδοξους «βρικόλακες» ιδιώτες που σύντομα θα ρουφούσαν το αίμα όποιου είχε ανοικτούς λογαριασμούς με το πρώην ίδρυμα, νυν απόκτημα ιδιωτικής εταιρείας.
Όμως όπως συμβαίνει πάντα σε αυτά τα ναυάγια κάποιοι είχαν κάνει τις «καβάντζες» τους. Είχαν προετοιμαστεί για το ξεπούλημα, προφανώς είχαν και σχετική ενημέρωση εκ των... έσω και φρόντισαν να πάρουν έγκαιρα τα λεφτά τους.
Κι εδώ ανοίγεται κι ένα άλλο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο της μίζας μεταξύ υπαλλήλων και στελεχών, όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ζήσει τα απίθανα γεγονότα από κοντά...
Πάντως κάποιοι από τους υπαλλήλους - συνεργάτες φέρονται να το είχαν στήσει το «μικρομάγαζό» τους μέσα στο ίδρυμα και όταν μάζεψαν τη «χαρτούρα» τους, έκλεισαν και το μαγαζί τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν υπάλληλοι που έπρεπε να πάρουν χιλιάδες ευρώ. Και όταν λέμε χιλιάδες, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...
Οι ενημερωμένοι λοιπόν κολλητοί τους, που ήξεραν τι έρχεται, τους πρότειναν να φροντίσουν οι ίδιοι να πάρουν τα λεφτά τους, αλλά με 25% προμήθεια για αυτούς που θα φρόντιζαν να τους τα εξασφαλίσουν.
Κι έτσι έγινε, όσοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη πήραν έστω το 75% των δεδουλευμένων τους ενώ το υπόλοιπο πήγε στις τσέπες αυτών που έκαναν μπίζνα την κατάρρευση του Ντυνάν.
Η αλήθεια τώρα είναι ότι το Ντυνάν ως κοινωφελές ίδρυμα του Ερυθρού Σταυρού δεν ήταν ευέλικτο όπως ίσως θα το προτιμούσαν κάποιοι . Τώρα όμως θα γίνει και θα προσπαθήσουν οι ιδιώτες που το αναλαμβάνουν να το εκμεταλλευτούν από κάθε πλευρά ακόμη να το στρέψουν και προς άλλες χώρες που θα αποκτήσουν σχέσεις, όπως λένε οι πληροφορίες μας.
Ήδη προσπαθούν να βρουν νέα παραθυράκια για να εξασφαλίσουν οικονομικά προνόμια.
Απώτερος στόχος θα είναι να μειωθεί το κόστος κατά 15%. Ως ιδιωτική επιχείρηση θα κρατήσει το όνομα και μέσα στις στοχεύσεις προορίζεται να βάλει και το κοινωφελές μέρος όπως το είχε το προηγούμενο Ντυνάν, για να διατηρήσει κάποια προνόμια και να απαλλαχθεί από τη φορολογία. Αυτό από μόνο του ως επικείμενο γεγονός, θα αποτελέσει ένα επιπλέον τεράστιο σκάνδαλο...
Ακούγεται έντονα ότι η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. θα προσφέρει κι ένα 20% της κάλυψης των αναγκών του νοσοκομείου για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε αναξιοπαθούντες, πράγμα που σημαίνει ότι αν το κάνει αυτό, η κυβέρνηση μαζί με τη... δωρεά της άδειας θα υποχρεωθεί να εκχωρήσει και προνόμια φοροελαφρύνσεων.
Σήμερα, βέβαια, με όλα όσα χρωστάει το «Ερρίκος Ντυνάν», ποσά που ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ, τα δεδομένα είναι άκρως αντιεμπορικά για τους νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι όμως μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού, γνωρίζουν ότι εξασφάλισαν ένα πλεονέκτημα έναντι των πιστωτών. Και αυτό είναι το πλέον σημαντικό για όσους σήμερα έχουν βρεθεί να διεκδικούν οφειλές από το νοσοκομείο, που μέσα σε μια νύχτα έριξε το... κανόνι και επιχειρεί με τις πλάτες της κυβέρνησης και του τραπεζικού συστήματος να γράψει στο «χιόνι» ένα ποσό που ξεπερνά τα 250 εκ. ευρώ, το οποίο κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλείσει –επίσημα τουλάχιστον- ότι δεν θα κληθούν μέσω του προϋπολογισμού, να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.
Αρκετοί πάντως από τους πολύ δυνατούς συνεργάτες του Ντυνάν, που δεν ανήκαν στους κολλητούς των μιζαδόρων, έχασαν χιλιάδες ευρώ και είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα τα πάρουν αυτά τα λεφτά, αφού εκτιμούν ότι η νέα διοίκηση θα ξεκινήσει άμεσα τη διαπραγμάτευση μαζί τους, προτείνοντάς τους καταβολές δεδουλευμένων αλλά με κούρεμα που θα ξεπερνά το 50%.
Το μόνο πράγμα πια που τους έμεινε να ελπίζουν είναι ότι τουλάχιστον θα βρεθεί η φόρμουλα για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Κάτι που θα φανεί λίαν συντόμως...
http://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης:

Το νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ούτε σώθηκε, ούτε πουλήθηκε…. Απλά ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΘΗΚΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom