Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα η δίκη του γιατρού για το 11μηνο βρέφος που έσβησε μετά την τριπλή επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ…

Από τις αντιδράσεις των συγγενών μετά την αβολή της πρώτης δίκης

Στη δικαστική αίθουσα αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη στο ΠΑΓΝΗ, που είχε συγκλονίσει πριν σχεδόν 2 χρόνια. 

Το βρέφος είχε πεθάνει τον Νοέμβριο του 2012 από επιπλοκές στην εγχείρηση. Κατηγορούμενος είναι ο γιατρός Γιώργος Σακελλάρης, επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που έκανε τις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. .

Το 11μηνο αγοράκι,που ο θάνατός του συγκλόνισε το πανελλήνιο, άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση βουβωνοκήλης και ύστερα από τρεις εγχειρήσεις, σε διάστημα τριών ημερών. Λίγες ημέρες μετά την εγχείρηση παρουσίασε επιπλοκές, και κατέληξε.

Η οικογένεια του βρέφους μήνυσε τον γιατρό που το χειρούργησε, τον παιδοχειρουργό Γιώργο Σακελλάρη. Παραλείψεις καταλογίζει το πόρισμα του ιατροδικαστή, Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, ενώ η ΕΔΕ που ακολούθησε του τραγικού περιστατικού αναφέρεται σε γενικότερα προβλήματα στη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής.

Ο ίδιος ο γιατρός υποστήριξε ότι τα προβλήματα δεν προκλήθηκαν από την εγχείρηση αλλά από τη γενικότερη λειτουργία της κλινικής.

Η δίκη αρχικά ήταν να γίνει στις 17 Φεβρουαρίου 2014, αλλά αναβλήθηκε επειδή απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης. Οι αντιδράσεις των συγγενών ήταν έντονες στο άκουσμα της αναβολής, ενώ το πρόσωπο του κατηγορουμένου γιατρού συγκέντρωσε την οργή τους. Ο γιατρός είχε φυγαδευτεί τότε από την αστυνομία.

http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom