Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΛΙΣΤΑ της ντροπής - Ολες οι ιατρικές εξετάσεις που «απαγορεύει» η συγκυβέρνηση

Βορίδης - Κοντός: άλλ' αντ' άλλων
ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΒΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΕΣ Ο ΕΟΠΥΥ
ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αλαλούμ επικρατεί στο χώρο της Υγείας. 
Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία και ο ιατρικός κόσμος ξεσηκώνονται ενάντια στο άγριο κούρεμα των διαγνωστικών εξετάσεων, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έδινε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα για διαβούλευση το νέο κανονισμό παροχών του Οργανισμού, που έχει εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις από το «μανιφέστο» του κ. Βορίδη για την κάλυψη των βασικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους.

Π.χ. το τεστ Παπ ο νέος ΕΟΠΥΥ το επιτρέπει κάθε χρόνο, ενώ ο κ. Βορίδης ανά τρία χρόνια.
Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προβλέπει συχνότερες μαστογραφίες και διευρυμένα τεστ προστάτη. Δεν φταίω εγώ, οι ειδικοί μου έδωσαν τις κατευθυντήριες οδηγίες, «απολογήθηκε» χθες ο υπουργός Υγείας.

Αναλυτικοί πίνακες με ποιες εξετάσεις κόβονται και ποιες επιτρέπονται, σύμφωνα με το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ


Τελικά στα λημέρια Βορίδη η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά... Αλλες εξετάσεις κόβει ο υπουργός Υγείας, άλλες προβλέπει ο υφιστάμενός του πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για διαβούλευση.
Πρόκειται για την επιτομή του... μπάχαλου που έχει φέρει στην Υγεία η συγκυβέρνηση με το νομικό στο επάγγελμα υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Οι δύο άνδρες, Βορίδης και Κοντός, που δεν έχουν και ο ένας την καλύτερη άποψη για τον άλλο, παρουσιάζουν δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις για την κάλυψη των βασικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους.
Ο Βορίδης κόβει προληπτικές εξετάσεις και ο υφιστάμενός του Δημήτρης Κοντός, σαν να μην έχει αντιληφθεί το σάλο που έχουν προκαλέσει τα κουρέματα τις τελευταίες ημέρες, παρέχει άλλες δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς ειδικά σε ό,τι αφορά στο τεστ ΠΑΠ, τη μαστογραφία και την εξέταση προστάτη.
Χαρακτηριστικές οι παρακάτω διαφορές:
ΤΕΣΤ ΠΑΠ:
Βορίδης: Δωρεάν σε γυναίκες 21 έως 65 ετών κάθε τρία χρόνια.
Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τεστ Παπ κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργού ζωής.
ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Βορίδης: Η μαστογραφία καλύπτεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μία φορά το χρόνο και εφόσον δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.
Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία με την ακόλουθη συχνότητα: κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού γιατρού.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗ (PSA)
Βορίδης: Δεν δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 75 ετών.
Κοντός: Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, τεστ PSA κάθε δύο χρόνια σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών και κάθε χρόνο σε άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών.
**
Κόβονται πολύτιμες δωρεάν εξετάσεις ασφαλισμένων στον ΕΟΠΠΥ
Αμέτρητες είναι οι εξετάσεις που αφαιρούνται από τις δωρεάν παροχές του ΕΟΠΥΥ στους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους.
Δεν είναι μόνο το τεστ ΠΑΠ και ο έλεγχος για τον προστάτη (PSA), δεκάδες άλλες πολύτιμες εξετάσεις για τον θυρεοειδή, για τον καρκίνο, για την αναιμία και άλλες ασθένειες αφαιρούνται από τον κατάλογο διά χειρός Βορίδη και για να τις πραγματοποιήσουν οι ασθενείς είτε θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους είτε να έχουν συγκεκριμένα ευρήματα. Να έχουν δηλαδή... αρρωστήσει πρώτα πριν κάνουν τα πολύτιμα για την υγεία τους διαγνωστικά και προληπτικά τεστ.
Δείτε τον πλήρη κατάλογο με τις εξετάσεις που κόβει ο Μάκης Βορίδης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom