Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Διετάχθη η σύλληψη δύο γιατρών για την αυτοκτονία του άστεγου στο κέντρο της Αθήνας

Εκριναν πως δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο

Η τραγική είδηση που δημοσιεύσαμε το πρωί για την αυτοκτονία του απελπισμένου άστεγου άνδρα στο κέντρο της πρωτεύουσας των μνημονίων παίρνει ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις μετά την εντολή του εισαγγελέα για τη σύλληψη των γιατρών.

Εντυπωσιάζει η άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης,ενώ ταυτόχρονα απογοητεύει ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι γιατροί έναν άνθρωπο που συνάδελφοί τους παρέπεμψαν σ' αυτούς για νοσηλεία,αφού είχαν ήδη διαγνώσει ουκ ολίγα!

Τη σύλληψη, με την διαδικασία του αυτοφώρου, δυο γιατρών του
Δρομοκαϊτειου, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης καθώς φέρονται ότι είναι εκείνοι που έκριναν πως δεν χρήζει νοσηλείας ο άστεγος ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο του Κέντρου Στέγασης Αστέγων.

Ο ασθενής είχε εξεταστεί από γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αιγινήτειο,όπου οι γιατροί , σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν έκπτωση νοητικών λειτουργιών, κατάθλιψη και ψυχική νόσο κρίνοντας ότι έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί. Για το λόγο αυτό διακομίστηκε στο Δρομοκαίτειο όπου οι δυο γιατροί φέρονται να μην τον κράτησαν στο νοσοκομείο δίνοντάς του εξιτήριο.

Έτσι ο άστεγος επέστρεψε ξενοδοχείο Ionis, στην οδό Χαλκοκονδύλη, το οποίο ήταν μισθωμένο από το δήμο Αθηναίων και φιλοξενεί αστέγους. Ανέβηκε στον 4ο όροφο απ' όπου και έπεσε στο κενό βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom