Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο "στρατηγός" Κικίλιας απέβαλε υποστράτηγο από σύσκεψη

Ο υπουργός... τρελάθηκε, ο στραγηγός... λούφαξε!


Πρωτοφανείς σκηνές και διάλογοι απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας φέρεται να... πέταξε έξω από την αίθουσα τον υποστράτηγο Αθηναγόρα Παζαρλή

Και οι δύο πλευρές αρνούνται το περιστατικό, που είχε όμως αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και  άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δημάρχους και βουλευτές της περιοχής.
Αιτία οι μεταθέσεις αστυνομικών στις Σκουριές «με διαταγή του Αρχηγείου»
Και οι δύο πλευρές αρνούνται το περιστατικό, που είχε όμως αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες 
Οι αδιανόητες καταστάσεις, που με οποιαδήποτε αφορμή δεν δικαιολογούν σε τίποτα την απόφαση του αρμόδιου υπουργού να απομακρύνει από την αίθουσα ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των συστάσεων των στελεχών της αστυνομίας και των τοποθετήσεών τους για την κατάσταση στην περιοχή. Αδικαιολόγητη, κρίνεται από κύκλους της αστυνομίας, και η σχετική στωικότητα με την οποία δέχθηκε ο στρατηγός την απαίτηση του υπουργού, πόσο μάλλον ότι αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό.  

Ως... πρώτη αφορμή της απομάκρυνσής του από την αίθουσα των συσκέψεων, φέρεται να ήταν η τοποθέτηση του κ. Παζαρλή, πως δεν υφίσταται πλέον λόγος μετάθεσης αξιωματικών από όμορους νομούς προς τη Χαλκιδική για την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών στις Σκουριές λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί με το θέμα των χρυσωρυχείων της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός ήταν επικεφαλής των ερευνών για τις εμπρηστικές καταδρομικές επιθέσεις στις Σκουριές.

Ο κ. Παζαρλής φέρεται να υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί μπορεί να επιστρέψουν στις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν επειδή η κατάσταση στις Σκουριές και στις γύρω περιοχές έχει εκτονωθεί. Ο αρμόδιος υπουργός, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να ρώτησε γιατί τοποθετούνται εκεί αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, με τον στρατηγό να απαντά ότι έρχονται με διαταγή του Αρχηγείου.

Αυτή ήταν η αιτία, με την οποία ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον υποστράτηγο να βγει από την αίθουσα. Απορημένος ο κ. Παζαρλής για το αν απευθύνεται σε εκείνον, αποδέχθηκε το υπουργικό... αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος που πήρε το μέρος του υποστρατήγου ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καρανάσιος, ο οποίος είπε ότι είχε «δίκιο ο κ. Παζαρλής». Στη συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιχειρώντας να αιτιολογήσει τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό και την απίστευτη απόφασή του, υποστήριξε ότι ο στρατηγός είχε απρεπή στάσηενόσω του μιλούσε και δεν φορούσε την απαιτούμενη στολή αλλά πουκάμισο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom