Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κόντρα υπουργού Μεταφορών - Περιφερειάρχη Μπακογιάννη για τα διόδια κι ανάμεσα το... μνημείο του Αθανάσιου Διάκου


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά την ανακοίνωση και την έντονη αντίδραση του πρώτου για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τα Νέα.

Μπακογιάννης για διόδια: Δεν πάει άλλο, ως εδώ


Την έντονη αντίδρασή του για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες», υπογραμμίζει ο κ. Μπακογιάννης και προσθέτει:

«Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική» όπως σημειώνει και συμπληρώνει ότι διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει «ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση». Αναφέρει ότι «αυτήν τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ».

Η απάντηση του υπουργού στον Περιφερειάρχη και το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έσπευσε να απαντήσει σε ό,τι αφορά τα διόδια ότι «οι δύο πλευρικοί σταθμοί (των διοδίων) αφορούν αποκλειστικά τους εξερχόμενους από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Λαμίας και τους εισερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα».

Σχετικά, πάντως, με την καταγγελία του κ. Μπακογιάννη περί «ασφυξίας» του μνημείου του Αθανασίου Διάκου, το υπουργείο περιέλαβε στην απάντησή του και μία φωτογραφία του μνημείου, κυριολεκτικά «πνιγμένου» από την πυκνή βλάστηση, επισημαίνοντας με ειρωνικό τρόπο ότι «καλό θα ήταν ο Μπακογιάννης να ξεχορταριάσει το μνημείο που τελεί υπό εγκατάλειψη αντί να το επικαλείται», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom