Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Φάκελος ΕΛΣΤΑΤ: Τι ζητούν Γεωργαντά και Λογοθέτης από τον Χαρδούβελη

Διαβάστε το άρθρο-παρέμβαση των δύο πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κ.κ. Ζωή Γεωργαντά και Ηλία Λογοθέτη καθώς και τι ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη:
«Σε συνέχεια των «αποκαλύψεων» του κ. Γεωργίου, ιδού μία πρόταση που θα δείξει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ότι το Υπουργείο Οικονομικών διαφέρει από ένα σαράι του Καραγκιόζη:

Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση 2/66793/0004, 1 Σεπτεμβρίου 2014, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, συνέστησε 17-μελή ομάδα υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την επεξεργασία των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της περιόδου 1995-2013. Θέλουμε η σύσταση της ομάδας αυτής να αποσκοπεί στην διερεύνηση των στοιχείων με επιστημονική και δικονομική εντιμότητα και ευχόμαστε ο Υπουργός Οικονομικών με τον Αναπληρωτή του να μην επιδιώκουν απλά την σύσταση 17-μελούς βιτρίνας συγκάλυψης εγκληματιών.
Σε μια τέτοια περίπτωση ειλικρινών επιστημονικών προθέσεων, και ως Έλληνες πολίτες με ειδική εμπειρία και γνώση προβαίνουμε στην παρακάτω Πρόταση-Πρόκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών:
Η 17-μελής ομάδα θα πρέπει να διευρυνθεί: πρώτον, με τους τρεις εμπειρογνώμονες στατιστικούς επιστήμονες που έχουμε εκφράσει δημόσια τις απόψεις μας για την επιστημονική και σύμφωνα με το Ενωσιακό Δίκαιο μεθοδολογία υπολογισμού του χρέους και του ελλείμματος, δηλαδή με τους γράφοντες αυτή την πρόταση-πρόκληση, καθώς και τον Δρα Νικόλαο Στρόμπλο, καθαιρεθέντα από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επί πολλά έτη Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών και κατ’ εξοχήν καθ’ ύλη αρμόδιο• δεύτερον, με τεχνοκράτες επιστήμονες που να εκπροσωπούν τα κόμματα της Βουλής.
Επίσης, οι διαδικασίες της ομάδας θα πρέπει να είναι διαφανείς με την έννοια ότι οι απόψεις δημοσιοποιούνται, και επί πλέον οι διαδικασίες της ομάδας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν πρόσχημα για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τους κατηγορούμενους της ΕΛΣΤΑΤ.
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την παραπάνω αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση, η σύσταση της 17-μελούς ομάδας ξεκίνησε από την πρωτοβουλία του κατηγορούμενου από την Δικαιοσύνη ως καταχραστή του Δημοσίου, κ. Α. Γεωργίου, που ακόμα βρίσκεται στην θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεδειγμένα παράνομα και κατά παράβαση της Αρχής της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο. Και η πρωτοβουλία του κ. Γεωργίου προέκυψε μόλις 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση του όχι ευνοϊκού γι’ αυτόν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, και μετά την υβριστική επιστολή του κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Διερωτώμαστε με τί επιχειρήματα τεκμηρίωσε ο κ. Γεωργίου προς τον κ. Χαρδούβελη την ανάγκη σύστασης μιας τέτοιας ομάδας και για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, 1995-2013; Η στατιστική ρύθμιση και προσαρμογή του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) και του χρέους-ελλείμματος για τα έτη αυτά έπρεπε να έχει γίνει πριν αυτός προβεί στις ψευδείς βεβαιώσεις του ελλείμματος 2009. Η πρωτοβουλία του αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν εξετέλεσε το έργο αυτό πιστοποιώντας τον Νοέμβριο 2010 ψευδή στοιχεία για το 2009 αφού είχε παράνομα εξουδετερώσει το ΔΣ και υιοθετήσει αυθαίρετα τα σχετικά νούμερα, 15,4% έλλειμμα κλπ, που του έδωσαν η Eurostat και η Κομισιόν.
Γιατί δεν έχει δημοσιευθεί, σύμφωνα με τον νόμο για την διαύγεια, η υπ' αριθμ.ΓΠ-510/15.07.2014 επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον κ. Χαρδούβελη καθώς και όλη η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που προηγήθηκε της Απόφασης για την 17-μελή ομάδα του κ. Σταϊκούρα;
Πολύ φοβόμαστε ότι η 17-μελής ομάδα είναι ένα ακόμα προπέτασμα καπνού για μία άλλου είδους «ομάδα» μνημονιακών Νομικών με στόχο την δικαστική απαλλαγή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Κύριε Χαρδούβελη, ζητούμε μετ’ επιτάσεως να ανταποκριθείτε θετικά στην δημόσια αυτή πρόταση-πρόκλησή μας: για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την κατ’ εξαίρεση άδικη και εγκληματική αντιμετώπιση της χώρας μας από την Κομισιόν και τον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, κ. Βάλτερ Ράντερμάχερ, που έχει δηλώσει ότι η αλήθεια δεν τον ενδιαφέρει (New York Times, 6 Απριλίου 2012).
Περιμένουμε την θετική απάντηση σας κ. Χαρδούβελη! Και αυτό βέβαια αν δεν θέλετε να σκεφθούν όλοι ότι θα έχουμε και πάλι μια επανάληψη των αλχημειών αλά Γεωργίου - και για το οποίο θα κατηγορείστε πλέον εσείς ως συνένοχος μαζί με όλη την παρούσα Κυβέρνηση και όχι μόνο ο Γεωργίου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom