Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νόμο για τα μπλογκς ζητάει η Μ. Σπυράκη με τις περίεργες απόψεις περί ανεξαρτησίας των "λειτουργών" της Ενημέρωσης


"Τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να είναι επιχειρήσεις βιώσιμες, αυτόνομες και ανεξάρτητες. Δεν μπορεί ο καθένας να ανοίξει κανάλι ή blog προωθώντας συγκεκριμένα συμφέροντα"!!!!λέει η  δημοσιογραφάρα και ευρωβουλευτής πλέον κυρία Μαρία Σπυράκη.

Προφανώς θα έχει κατά νου την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα (ως το λαιμό τα χρέη!) του καναλιού που εργάζονταν....,για να μην πούμε για τη δικιά της που έκρυβε ειδήσεις,όπως η ίδια παραδέχτηκε,αλλά και το γεγονός ότι ένας υποτίθεται ανεξάρτητος δημοσιογράφος κατεβαίνει υποψήφιος με τη σημαία πολιτικού  κόμματος μόνο ανεξαρτησία δεν δηλώνει...

και σαφέστατα την τσούζουν οι ελεύθερες φωνές του διαδικτύου.

Παρεμπιπτόντως και για να μαθαίνετε κυρία Σπυράκη η πλειοψηφία όσων διατηρούν μπλογκς είναι αυτόνομοι, ερασιτέχνες-εραστές της δημοσιογραφίας και δυστυχώς για σας και τους ομοίους σας έχουν άποψη.Αντιθέτως αυτοί που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και κρύβονται πίσω από τα μπλογκς συμβαίνει να είναι συνάδελφοί σας.... Ψάξτε το και θα το διαπιστώσετε,αν δεν το γνωρίζετε!

Να το γράψουμε άλλη μία φορά κυρία Ευρωβουλευτίνα μπας και το εμπεδώσετε:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ο καθένας που ανοίγει έναν υπολογιστή αυτόματα δίνει το στίγμα του και είναι επώνυμος γι' αυτούς που πρέπει να γνωρίζουν.-

Τι μεγαλύτερη απόδειξη θέλετε από τις ακαριαίες συλλήψεις όσων παρανομούν (παιδόφιλοι,εκβιαστές,χάκερ κλπ,ακόμα και η σωτηρία υποψήφιων αυτόχειρων πως νομίζετε ότι γίνεται;) από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,η οποία ξέρει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της... και δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση από κανέναν υπουργό ή βο(υ)λευτάκο.
Ζείδωρον

Ολα αυτά από σημερινή είδηση που διαβάσαμε στις τυπολογίες:

Η Μαρία Σπυράκη ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να βγει νόμος για τα ενημερωτικά μπλογκ. Το είπε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε ως ευρωβουλευτής πλέον στην «Ελευθερία».

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για το μέλλον των ΜΜΕ, η Μ. Σπυράκη δήλωσε πως τα ελληνικά ΜΜΕ «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η νομοθεσία για την αδειοδότηση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα μπλογκ και να μεταδίδει ειδήσεις».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έχει ήδη προτείνει στον Χ. Αθανασίου «να δει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη γειτονική Ιταλία και το οποίο, χωρίς να περιορίζει στο ελάχιστο την ελευθερία του λόγου, προβλέπει ότι όλοι οι ιστότοποι που μεταδίδουν ειδήσεις έχουν υπεύθυνο κατά τον νόμο».

Ολόκληρη η συνέντευξη της κυρίας Σπυράκη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom