Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Ζωγράφου,ΜΑΞΙΑΔΗΖ και "το σκοτεινό δωμάτιο του Δημάρχου"


Το σκοτεινό δωμάτιο του Δημάρχου όχι μόνο παραμένει σκοτεινό αλλά προβλέπεται να γίνει ακόμα πιο σκοτεινό.

Ο λόγος για την ΜΑΞΙΑΔΗΖ που για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Ζωγράφου που έχει αναλάβει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Η παράταξη της νέας Δημάρχου  κυρίας Τίνας Καφατσάκη και ή ίδια
προσωπικά σε συνέντευξη της το 2011 όχι μόνο διαφωνούσε με την ύπαρξη της ΜΑΞΙΑΔΗΖ δηλώνοντας ότι:"δεν είναι σωστό την ακίνητη περιουσία του δήµου, δηλ. το σύνολο των ιδίων εσόδων του δήµου να το διαχειρίζεται µία ανώνυµη εταιρία εκτός δήµου και εκτός του ελέγχου του δηµοτικού συµβουλίου. "

Ενώ πίστευε στην κατάργηση της αφού όπως δήλωνε στην ίδια συνέντευξη:"άποψή µου σήµερα είναι, και την έχω εκφράσει τόσο στο κ. Καλλίρη, όσο και στο δηµοτικό συµβούλιο, ότι η ακίνητη περιουσία του δήµου θα πρέπει να ελέγχεται και να εκμεταλλεύεται απευθείας από τον Δήµο. Από την στιγμήµή λοιπόν που οι κρατικοί αυτοτελείς πόροι µμειώνονται, τα µοναδικά ίδια έσοδα του δήµου θα πρέπει να ελέγχονται από τον δήµο."

Όπως όλα δείχνουν όμως τώρα που ανέλαβε διοίκηση, ανακρούει πρύμναν αφού διαρροές από το δημαρχιακό μέγαρο σε πολλά blogs της πόλης δείχνουν ότι επίκειται την θέση του προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ να αναλάβει ο στενός της συνεργάτης Γιούργας Στέφανος.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό αλλά ακούγεται έντονα στο παρασκήνιο (ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί - ανακοινωθεί κάτι οπότε κάθε πληροφορία μεταφέρεται με πάσα επιφύλαξη) ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ,που μειοψηφικά συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας ότι κάποιες όπως το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου θα αποκλειστεί στην λογική ότι πλέον υπάρχουν πολλές παρατάξεις και δεν "χωράνε" όλοι τους.

Βέβαια με αυτόν τον τρόπο κάποιες παρατάξεις θα στερηθούν την εκπροσώπησή τους στο νέο της διοικητικό συμβούλιο χάνοντας έτσι και το δικαίωμα ενός στοιχειώδους ελέγχου επ΄αυτής.

Αν όπως ακούγεται δεν έχουν εκπρόσωπο παρατάξεις όπως π.χ. το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου (το οποίο σημειωτέον δεν έδωσε την στήριξη του στον β γύρο των δημοτικών εκλογών στην Τίνα Καφατσάκη) και όπου ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος του στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ Κώστας Κωστόπουλος έχει δώσει σειρά επιτυχημένων αγώνων στην πόλη μας για την αποφυγή αυθαιρεσιών,καταλαβαίνουμε όλοι ότι το "σκοτεινό δωµάτιο του δηµάρχου για να χειρίζεται την ακίνητη περιουσία του δήµου." (όπως το είχε αναφέρει η Τίνα Καφατσάκη στην ίδια συνέντευξη της στο zografopolis ,διαβάστε τη εδώ),όχι απλά θα παραμείνει σκοτεινό αλλά βαθύ σκότος και αδιαφάνεια θα απλωθεί στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

από zografou.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom