Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

"Φρούριο" η Θεσσαλονίκη - Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια (φωτο & βίντεο)


Υπό το άγρυπνο βλέμμα χιλιάδων αστυνομικών τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


18.21 Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συμμετέχουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί τους και εργαζόμενοι που εκφράζουν την αντίοθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

18.10 Δεκάδες πολίτες, μέλη των επιτροπών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, συγκεντρώθηκαν, ήδη, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Μαζί τους ενώθηκαν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΤ3.

17.59 Ξεκίνησε η πορεία των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ από την οδό Αγγελάκη με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

17.54 Εκλεισε η οδός Εγνατία καθώς μία ομάδα διαδηλωτών από την Καμάρα κατέβηκε αιφνιδιαστικά στο οδόστρωμα.
Δρακόντεια τα μέτρα



ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Συγκέντρωση και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στην Καμάρα θα βρεθούν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αντεξουσιαστών.

Το...άγρυπνο "μάτι" του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ έκανε και πάλι την εμφάνισή του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, το ελικόπτερο άρχισε να κάνει πτήσεις και να "επιθεωρεί" από ψηλά το κέντρο της Θεσσαλονίκης.




Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης. 

Στην οδό Αγγελάκη, μπροστά από το ραδιόφωνο της ΕΤ3 συγκεντρώθηκαν δημοσιογράφοι οι οποίοι, στη συνέχεια, θα ενωθούν με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 στο άγαλμα του Βενζιέλου. 



Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα παραστεί και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους. 

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

πηγή: thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom